Natječaj za izradu ilustracije, špice i teasera za Animafest

Piše
Dijana Šimunić

Sep 26, 2016

Natječaj je raspisan za 27. izdanje Festivala koje će se održati u Zagrebu od 5. do 10. lipnja 2017. godine. Prijave su otvorene sve do 28. listopada.

Animafest Zagreb objavio je natječaj za izradu ilustracije, animirane špice i teasera za 27. po redu izdanje Festivala koje će se održati u Zagrebu od 5. do 10.  lipnja 2017. godine. Animafest Zagreb tako naručuje rad koji obuhvaća ilustraciju koja će biti osnova vizualnog identiteta 27. Svjetskog festivala animiranog filma, animiranu festivalsku špicu baziranu na ilustraciji u dužini od 30 sekundi te teaser baziran na traileru.

Za prijavu na natječaj potrebno je priložiti ilustraciju (rješenje), koncept festivalske špice, knjigu snimanja ili likovnu razradu festivalske špice i njezine skraćene verzije (teasera). Poželjno je da prijavljeni rad sadrži reference na tradicionalnu festivalsku maskotu Mandleka i na tematski program Animafesta Zagreb 2017. Strip i animacija.

Autor odabrane ilustracije ugovorom će se obavezati isporučiti gotovu festivalsku špicu u trajanju do 30 sekundi i teaser u trajanju od 10 sekundi najkasnije do 1. ožujka 2017. Gotovom festivalskom špicom i teaserom smatra se cjelovito djelo koje uključuje i glazbenu, odnosno zvučnu podlogu. Nagrada za odabrano rješenje iznosi 3000 eura.

Radovi za selekciju prijavljuju se isključivo putem elektroničke prijavnice dostupne na internetskim stranicama festivala. Natječaj je otvoren do 28. listopada 2016. godine, a rezultati će biti objavljeni najkasnije 1. prosinca.

Komentari