Bliži se Dan botaničke ilustracije i umjetnosti

Piše
Iva Bucić

Mar 24, 2017

Kreativci i kreativke, izvucite svoju umjetničku opremu na proljetno sunce i ovjekovječite prirodne ljepote, jer bliži se Dan botaničke ilustracije i umjetnosti.

Umjetnički orijentirani srednjoškolci, studenti, ali i akademski umjetnici te osobe aktivne na području vizualnih umjetnosti mogu s okušati na natječaju za izlaganje na izložbi koju za 27. svibnja spremaju bashART i udruga UPAK u suradnji s Botaničkim Vrtom PMF-a. Do 20. travnja možete se prijaviti s prikazom flore u crtačkim, grafičkim i slikarskim tehnikama, a natječaj za izlaganje na Danu botaničke ilustracije i umjetnosti možete pogledati ovdje.

Osim toga, otvoren je još jedan natječaj namijenjen studenticama likovnih akademija i umjetnicima do 35 godina. Ako želite sudjelovati u likovnoj koloniji na kojoj ćete sa studentima Biološkog odsjeka Prirodoslovno-matematičkog fakulteta u Zagrebu i stručnim savjetnicima Vrta izraditi prvu hrvatsku knjigu botaničke ilustracije i umjetnosti mladih hrvatskih autora, stignete e prijaviti do 30. travnja.Uvjete natječaja možete pogledati ovdje.

Komentari