CEEPUS III: Studentske razmjene za ekonomiste

Piše
Iva Bucić

Aug 11, 2016

Studenti zagrebačkog Ekonomskog fakulteta dogodine mogu jedan semestar provesti u Austriji, Sloveniji, Slovačkoj, Češkoj ili Mađarskoj, a u okviru CEEPUS III programa ondje ih čekaju i stipendije.

Prijave su otvorene za sve redovite i izvanredne studente koji su završili najmanje 4 semestra smjera Poslovna ekonomija i Ekonomija, a četveromjesečnu stipendiju možete dobiti unutar mreža Amadeus, Education Without Frontiers i International CEEPUS Network of Administration.

Unutar mreže Amadeus Vienna University of Economics and Business ugostit će se maksimalno tri studenta preddiplomskog studija, a University of Economics Bratislava, University of Economics Prague i Corvinus University of Budapest traže po jednog studenta ili studenticu. Osim Beča, Bratislave, Praga i Budimpešte, semestar možete provesti i u austrijskom Eisenstadtu. Naime, unutar mreže Education Without Frontiers, na raspolaganju imate University of Applied Sciences Burgenland, International Business Relations, a mreža International CEEPUS Network of Administration jednog studenta na četiri će mjeseca odvesti u Ljubljanu, na Faculty of Administration.

Zainteresirani se trebaju registrirati na webu CEEPUS-a, a na e-mail adresu ums@efzg.hr (Ured za međunarodnu suradnju) valja dostaviti životopis i motivacijsko pismo na engleskom jeziku, prijepis ocjena, potvrdu o statusu studenta, preporuku od dva profesora na engleskom jeziku, prijedlog kolegija koje želite slušati na odabranom fakultetu te potvrde o razini poznavanja stranih jezika.

Prijave se zatvaraju 3. listopada u 15 sati, a nakon toga slijedi intervju, i to u razdoblju od 10. do 14. listopada. Sve druge dodatne informacije dostupne su u Uredu za međunarodnu suradnju, kod koordinatora CEEPUS programa EFZG-a ili na CEEPUS FAQ.

Više pročitajte ovdje.

Komentari