Dan otvorenih vrata u StudijuChekhov Suzane Nikolić

Piše
Lorena Sikavica

Sep 28, 2017

StudioChekhov, platforma za razvoj i usavršavanje vještina umjetničkog i poslovnog nastupa, čija je pokretačica i umjetnička direktorica renomirana umjetnica Suzana Nikolić, otvara svoja vrata u subotu, 30. rujna, u Gajevoj 10, uz niz otvorenih radionica.

Tako će tijekom cijeloga dana, od 9 do 18 sati, svi zainteresirani moći iskušati niz radionica pod vodstvom umjetnika i pedagoga: Laboratorij zvuka pod vodstvom glumca Radovana Ruždjaka, dramsku pod vodstvom Suzane Nikolić, radionice Sadržaj glasa u govoru te  Tijelo, disanje, glas kazališne redateljice Marine Petković Liker, te radionice Bartenieff Fundamentals za tjelesnu koordinaciju pod vodstvom plesne umjetnice Zrinke Šimičić Mihanović. Zanimljiv sadržaj očekuje i mlade generacije: dramske radionice za srednjoškolski uzrast vodit će glumica Nadia Cvitanović, za osnovnoškolce glumica Jasna Palić Picukarić, dok će plesu one najmlađe (od 2.5 do 4) podučavati plesna pedagoginja Natalija Krakić.

Spomenute će se radionice održavati od 15. listopada, a svi zainteresirani mogu u subotu sudjelovati na oglednom satu. Također, od iduće godine u radu Studija Chekhov svojim će angažmanom kroz raznovrsne radioničke programe, ali i realizaciju vlastitih kazališnih projekta doprinijeti i niz profesionalnih glumaca i glumica te kazališnih redatelja: Igor Kovač, Anđela Ramljak, Dražen Šivak, Mislav Brečić, Mirela Brekalo, Ivana Legati, Sanja Drakulić, Lada Bonacci, Chilla Barath Bastajić, Nadja Perišić Radović i mnogi drugi.

StudioChekhov s radom je započeo u proljeće 2017., a riječ je o organizaciji čiji je cilj profesionalno usavršavanje umjetnika svih područja i generacija, ali i usavršavanje javnih nastupa za pojedince iz svih sektora. Studio je posvećen Mihailu Čehovu čija je filozofija i tehnika umjetnosti glume noseći dio programa.

StudioChekhov je platforma za sistematičan razvoj i usavršavanje vještina nastupa s kojima izvođač nadmašuje regularno i ostvaruje dalekosežniji kontakt sa svojom publikom. Iako je uspostavljanje dodira s drugima te cjelovitim životnim okruženjem – temeljna čovjekova potreba, uspješnoj komunikaciji prethodi kontinuirani rad na formi i funkcionalnoj upotrebi kreativnih alata vlastite izvođačke osobnosti. Program StudijaChekhov djelomično je i međunarodnog karaktera, a ciljano rješava probleme i učinkovito unaprjeđuje scenski nastup umjetnika s područja izvedbenih umjetnosti, poslovni i medijski nastup menadžera, TV-voditelja, novinara i političara.

Umjetnička direktorica Studija Chekhov je Suzana Nikolić, redovita profesorica na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu i renomirana akademska glumica. Međunarodno je priznata i kao certificirani glumački pedagog tehnike Michael Chekhov, koju je učila izravno od učenika samog M. Chekhova.

Komentari