Deep Purple stižu u Arenu Zagreb!

Piše
Dijana Šimunić

Dec 26, 2016

Deep Purple je u Hrvatskoj nastupao nekoliko puta, a izgleda da će im turneja The Long Goodbye biti oproštajna, stoga se isplati čuti ove legende uživo u Areni Zagreb u kojoj će nastupiti u svibnju 2017. godine.

Jedan od najlegendarnijih bendova svih vremena, Deep Purple, iduće godine kreće na svjetsku turneju koja ih 16. svibnja 2017. dovodi u Arenu Zagreb.

Ian Gillan, Roger Glover, Ian Paice, Steve Morse i Don Airey uskoro će objaviti novi album pod nazivom inFinite i započeti turneju naslovljenu kao The Long Goodbye. Prema glasinama, izgleda da se radi o oproštajnoj i posljednjoj turneji kultnog benda, koji će ostati zapamćen po glazbenim klasicima Smoke on the Water, Child in Time, Soldier of Fortune i brojnim drugim hitovima.

Deep Purple je britanski hard rock sastav, osnovan u Hertfordshireu 1968. godine. Baš poput slavnih Led Zeppelina i Black Sabbatha, smatraju se začetnicima heavy metala i modernog hard rocka. Ušli su i u Guinessovu knjigu rekorda kao najglasniji svjetski rock sastav. Njihov zadnji album Now What dugo je držao prvo mjesto na Gold Status ljestvici te se prodao u preko 120 milijuna primjeraka.

Ulaznice su u prodaji već od 19. prosinca i mogu se nabaviti u sustavu Eventima, a cijene se, ovisno o kategoriji, kreću od 290 do 690 kuna.

Komentari