Dječak iz Vode (DiV) u Zmajevom gnijezdu

Piše
Kristina Jelić

Jan 19, 2017

U sklopu trodnevnog događanja IPAK i Veliki tigar! u četvrtak, 26. siječnja, u Zmajevom gnijezdu nastupit će duo Dječak iz Vode. Ovaj žanrovski nesvrstan bend ističe se iznimnim pjesničkim talentom kojim bilježi jedinstvenu poetsko-glazbenu kronologiju ovih prostora. 

Dojmljivim koncertnim nastupima DiV publici prezentira svoje stvaralaštvo u širokom dijapazonu emocija i oblika – od stihova bez dlake na jeziku i sarkazma do smijeha, od društvene kritike do ogoljavanja intime, od storytellinga do glazbenih minijatura. Suvereno se poigravajući glazbom i glazbenim žanrovima, u ovoj post-rock dekonstrukcijskoj priči i aranžmanima prilagođenima izvedbi uživo, DiV minimalističkim pristupom pokazuje još jedno od svojih mnogobrojnih autorskih lica, ne ostavljajući publiku ravnodušnom.

DiV čine Edin Džambić, glazba, stihovi, te vokal Lju Anđelković Džambić, vokal i poneki stih.

Bend Dječak iz Vode osnovan je 2009. u Brčkom (BiH), a od 2014. djeluje u Zagrebu kao duo. Pobjednik je 13. Kantfesta, međunarodnog festivala kantautora i duo bendova koji se održava u Sloveniji, a do sada je izdao devet albuma. Dođite na koncert 26. siječnja u Zmajevo gnijezdo (Medveščak 2, Zagreb) i budite sudionici DiV-ovske priče.

Koncer počinje u 20 sati.

Komentari