Švedski swing hip-hop bend Movits! u Tvornici

Piše
Kristina Jelić

Feb 13, 2017

Fantastična live mašina, švedski swing hip-hop bend Movits!, premijerno dolazi u zagrebačku Tvornicu kulture u srijedu, 15. veljače. Mediji ih nazivaju megatalentiranim hip-hop swing jazz bendom.

Uz sjajan prvijenac koji ih je lansirao na prva mjesta u Švedskoj i nastup na američkoj televiziji koji im je otvorio nova vrata, Movits! dostavljaju svoju zaraznu energiju u sve dijelove svijeta i s mješavinom jazza, swinga i hip-hopa brišu jezične barijere. Movits! publiku tjera na skakanje i ples pred pozornicom sa svojom kreativnom mješavinom žanrova, te čine da pjevate na glas pjesme koje ne razumijete.

Bend je daleko dogurao od malog mjesta Luleå u najsjevernijem dijelu Švedske gdje su braća Johan (glavni vokal i autor pjesama) i Anders (DJ i producent) počeli stvarati. Crpeći inspiraciju iz perkusija kao i ere swinga, počeli su raditi na prvom albumu, kojeg su s deset glazbenika snimali tri godine. Prvi pravi zapamćeni singl s istoimenog debitantskog albuma je Äppelknyckarjazz koji je završio na 13. mjestu najemitiranijih singlova nacionalnog švedskog radija, a bend je počeo svirati u velikim dvoranama po cijeloj Skandinaviji.

Head Amongst The Clouds je treći album iz 2013. s do sada najvećim hitom Limousin koji broji više od 10 milijuna Spotify preslušavanja, a They tried to bury us, they did not know we were seeds je četvrti album iz 2015. na kojem su Movits! odrješitiji u tekstovima.

Svaki njihov nastup nosi ogromne količine energije, te izgleda kao da je uz Movits! veliki plesni podij cijelo vrijeme na turneji, a to možete doživjeti u Tvornici kulture.

Ulaznice

Ulaznice su u pretprodaji 35 kuna, a na dan koncerta 50 kuna.

Službena prodajna mjesta:

  • Tvornica kulture, Ljudevita Posavskog 1
  • Aquarius CD shop, Varšavska 13, Zagreb
  • Dirty Old Shop, Tratinska 18, Zagreb
  • entrio.hr

Komentari