Erasmus studentska mreža Hrvatska proglašena najboljom

Piše
Lorena Sikavica

Apr 25, 2017

S velikim osmijehom na licu i srećom u srcu, hrvatska se delegacija vraća sa ukupno tri nagrade: ESN Split i ESN Zagreb osvojili su nagradu za MEekend, ESN Zadar osvojio je nagradu za glazbeni video na znakovnom jeziku a ESN Hrvatska osvojila je nagradu za najbolju ESN državu!

Erasmus studentska mreža Hrvatska dokazala je i ove godine da ima vrijedne, marljive, motivirane i entuzijastične volontere koji sve svoje slobodno vrijeme ulažu u pomoć Erasmus studentima koji svoj period mobilnosti provode u Hrvatskoj i zajedno sa preko 13 000 volontera u ostatku Europe rade na budućnosti Erasmus+ programa.

Priznanje za sav trud i rad stigla je u obliku nagrade za najbolju ESN (Erasmus Student Network) državu! Hrvatska delegacija, sastavljena od 12 članova iz Nacionalnog odbora i lokalnih podružnica u Dubrovniku, Osijeku, Rijeci, Splitu, Zadru i Zagrebu prisustvovala je Godišnjoj generalnoj skupštini (Annual General Meeting) ESN-a u Berlinu u razdoblju od 20. do 24. travnja.

AGM je događaj na kojem se bira sastav Internacionalnog odbora te se donose odluke o budućem radu mreže. Događaj je započeo Ceremonijom otvorenja na kojem su sudionike pozdravili organizatori, videoporukom Tibor Navracsics i predsjednica Erasmus studentske mreže Safi Sabuni, koja je istaknula da je Erasmus više od samog studiranja na inozemnom sveučilištu te da je kulturalno iskustvo i prilika da se upozna ljude iz svih dijelova svijeta. Osvrćući se na važnu obljetnicu koja se slavi ove godine – 30 godina Erasmus programa, izjavila je: Ako jedan student može započeti pokret, cijela generacija može donijeti promjenu.

Komentari