Floraart opet uljepšava Zagreb

Piše
Ana Leko

Jun 01, 2016

U ponedjeljak je na Bundeku otvoren 51. Floraart, Međunarodna vrtna izložba koja svake godine donese šarenilo i cvjetno veselje u Grad Zagreb.

Ako još niste posjetili Floraart, svakako to učinite jer to cvjetno šarenilo i umjetnost aranžiranja nešto su što se isplati vidjeti.

Od kaktusa i sukulenata preko trajnica i sezonskih biljčica, do ukrasnog sobnog bilja i sadnica za vrt i okućnicu te još mnogo toga može se vidjeti na više od trideset hektara otvorenog prostora i dvije tisuće četvornih metara zatvorenog prostora.

Međutim, nije samo cvijeće ono što se predstavlja na Floraartu. U sklopu Izložbe održavaju se brojne promocije i različita tematska predavanja namijenjena posjetiteljima te natjecanje izlagača – Hrvatski kup florista i međunarodno natjecanje učenika srednjih škola. U sklopu Floraarta tradicionalno se organizira i prigodna prodaja cvijeća i sadnica.

Još uvijek stignete posjetiti Bundek i Floraart jer je izložba otvorena do nedjelje, 5. lipnja, a možda vas privuče i naša fotogalerija.

Photo galerija (38 slika)

Međunarodna vrtna izložba Floraart najveći je hortikulturni događaj u ovom dijelu Europe koji okuplja brojne domaće i strane izlagače, dok izložbu posjeti više stotina tisuća posjetitelja. Prvi Sajam cvijeća održan je na Gornjem Gradu 1966. godine. Prijelomni trenutak Sajam doživljava 1992. godine kada mijenja ime u Floraart, a organizaciju preuzima tvrtka Zrinjevac. To je ujedno i godina redefiniranja Sajma u međunarodnu vrtnu izložbu koja iz gornjogradskih atrija, trgova i ulica seli na Prisavlje uz Boćarski dom Zrinjevac.

Na izložbenom prostoru Parka Bundek, gdje se Floraart održava već 10 godina, svake godine predstavi se više od 150 izlagača iz Hrvatske te 10-ak inozemnih izlagača.

Ulaz na sva događanja je besplatan, a kompletan program možete pronaći na webu Floraarta.

Komentari