Hari Rončević u Lisinskom

Piše
Petra Haleš

svibnja 11, 2017

Veliki solistički koncert jednog od najvećih i najpopularnijih splitskih kantautora Harija Rončevića održati će se 23. svibnja u Koncertnoj dvorani “Vatroslav Lisinski”.

Više od dvadeset godina splitski kantautor Hari Rončević miljenik je publike zbog predanog i nepatvorenog glazbenog izričaja, koji nosi potpis dalmatinskog šarma, humora, ali i bezgranične spretnosti uroniti u vrhunski glazbeni užitak životne okolnosti koje nas više ili manje sve prate.

Romantik u duši, snažan na sceni, upečatljiv kroz svoju glazbu, te kako sam Hari Rončević kaže – dosljedan sam sebi, sukus svog marljivog kantautorskog rada udahnut će u koncert pod nazivom „Treći put“,  23. svibnja u 20 sati u Koncertnoj dvorani „Vatroslava Lisinskog“ u Zagrebu.

Hari Roncevic - Treci put

Kruna je to dosadašnjeg rada jednog od naših najistaknutijih i najpopularnijih splitskih kantautora i poklon publici koja prepoznaje kreativni glazbeni rad dug više od dva desetljeća.  Treći je to nastup splitskog kantautora u prekrasnom zagrebačkom glazbenom okružju dvorane Lisinski, kojeg željno očekuje i publika, ali i sam Hari Rončević.

„Izuzetno se veselim predstojećem koncertu, jer nije jednostavno napuniti Lisinski tri puta u čemu sam uspio, a što na neki način govori i o mojoj kvaliteti. Uvijek su to bili rasprodani koncerti, izuzetno emotivne atmosfere sa divnom publikom te se nadam kako će se isto ponoviti i ovoga puta“ – rekao je u povodu predstojećeg koncerta Hari Rončević.

Posebna glazbena poslastica na koncertu splitskog pjevača biti će i gosti – klapa Larus.

Široj javnosti kantautor Hari Rončević, prvi puta se predstavio 1994. godine na festivalu “Melodije Hrvatskog Jadrana” skladbom “Getanin” za koju je osvojio I. nagradu stručnog žirija i III. nagradu publike. Iste godine objavljuje i album prvijenac “Buntovnik s razlogom”. Istovremeno kao autor potpisuje i neke od najvećih hitova izvođačima poput Olivera Dragojevića, Doris Dragović, Vesne Ivić… Također, potvrđuje se i kao koncertno atraktivan izvođač koji na pozornici, zajedno s pratećim bendom, daje sve od sebe bez obzira svira li u manjim klupskim prostorima ili u velikim dvoranama. A od tih većih prostora koji su podcrtani kao koncertni vrhunci dosadašnje karijere, svakako treba istaknuti zadarsku dvoranu Jazine, splitske Gripe i Dvoranu “Dražen Petrović” u Zagrebu.

Zadnjih nekoliko godina živi u Zagrebu, a radi na relaciji Zagreb-Split, po čijoj je kilometraži imenovao i posljednji studijski album – “Di god da pođem”!

Tijekom dosadašnje karijere, splitski kantautor snimio je dvadesetak diskografskih izdanja i primio desetak nagrada na brojnim hrvatskim festivalima.

Ulaznice za koncert „Treći put“, po cijeni od 80 do 150 kuna, mogu se kupiti na blagajni Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog ili online na internetskim stanicama www.lisinski.hr.

Više o kantautoru Hariju Rončeviću dostupno je i na internetskoj stranici www.harironcevic.com.

Dijelimo dvije ulaznice za koncert Harija Rončevića 23. svibnja u Lisinskom. Javite se na e-mail: info@x-ica.com. Pobjednike ćemo javiti do nedjelje, 21. svibnja u 20 sati.

Komentari