Ivica Poljičak: omiljeni profesor u Ministarstvu kulture

Piše
Iva Bucić

Dec 27, 2016

Ivica Poljičak, novi državni tajnik Ministarstva kulture i pomoćnik ministrice Nine Obuljen Koržinek, već je tri godine dekan Veleučilišta u Šibeniku, a osim u lokalnoj zajednici, na dobrom je glasu i među studentima.

“Umoran sam od teških riječi, uvreda i psovki”

Poljičak je po struci sociolog, a na VUŠ-u je predavao nekoliko kolegija. Ponosno nosi titulu najboljeg profesora, kojom su ga nagradili studenti dvije godine za redom, ocijenivši ga s visokih 4,84.

 Nastojim im biti dobar predavač, ali i prijatelj, podijeliti im znanje, ali učiti ih optimizmu i pozitivnu stavu, jer se to kroz život uvijek dobrim vraća, izjavio je Poljičak.

Potpredsjednik šibenskog HDZ-a i predsjednik Gradskog vijeća Šibenika ovog je rujna osudio istup Željka Glasnovića, zastupnika dijaspore u Hrvatskom saboru, koji je procijenio da se situacija na FFZG-u treba riješiti s pendrekom i suzavcem.

“Situaciju na FFZG-u treba riješiti pendrekom i suzavcem”

Umoran sam od teških riječi, uvreda i sve više psovki u javnom prostoru, jer to nije usmjereno na rješavanje problema, nego vodi samo novim sukobima. Nevjerojatno, o studentima izgleda puno više znaju ljudi koji su bliži mirovini negoli studentskim klupama. Bilo bi smiješno da nije pomalo tužno. Uvijek ista lica od kojih ne pamtim da sam išta konkretno i pametno čuo. Usto, zazivanje pendreka i suzavaca na Filozofskom – ostaneš bez teksta. To nikako ne može biti dobro, izjavio je Poljičak.

Veliki zaljubljenik u Šibenik

Kad je početkom prosinca završio u Ministarstvu kulture, poručio je da u Zagreb ne ide da bih otišao iz Šibenika, već da i ondje nekako doprinese za Krešimirov grad.

Imenovanje za državnog tajnika u Ministarstvu kulture doživljavam kao priznanje u dosadašnjem radu, a ujedno to vidim i kao priznanje Šibeniku koji je posljednjih godina doživio značajan razvoj kulturne djelatnosti, poručio je Poljičak.

Osim što je doktorirao na temu Sociologijski aspekti revitalizacije starih gradskih jezgri na primjeru grada Šibenika, Poljičak iza sebe ima desetak znanstvenih i stručnih radova te tri knjige, opet na temu Šibenika. Lani se zalagao za to se iz imena središnji šibenski trg izbriše Tito, pa da od Poljane maršala Tita ostane samo Poljana. Ipak je Šibenik antifašistički grad, a Tito je bio diktator, poručio je tada Poljičak.

Više pročitajte na tportalu.

Komentari