Izložba Petre Orbanić i Marije Plečko u galeriji SC-a

Piše
Kristina Jelić

Jan 09, 2017

Otvorenje izložbe Tebi, o nama autorica Petre Orbanić i Marije Plečko održat će se u četvrtak, 12. siječnja, u Galeriji Studentskoga centra u 20 sati. Njihova suradnja je proizašla iz obostrane fascinacije prirodom, hodanjem, penjanjem i planinarenjem.

Temelji suradnje i stvaralačkog procesa Petre Orbanić i Marije Plečko proizlaze iz njihova prijateljstva i zajedničke fascinacije prirodom, hodanjem, penjanjem i planinarenjem. Njihova umjetnost je produkt zajedništva dviju individua različitih karaktera. Dobitnice su nekoliko Rektorovih nagrada i pohvala dekanata za uspješan rad, dobitnice su 2. HPB nagrade 33. Salona mladih 2016. i pohvale Akademije likovnih umjetnosti iz latinske klasifikacije s velikom pohvalom (Magna cum laude).

5

Marija Plečko rođena je 1992. u Zaboku, gdje 2010. završava Školu za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću, a iste godine upisuje sveučilišni studij Likovne kulture na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. Diplomirala je na Nastavničkom odsjeku Akademije likovnih umjetnosti 2016.

9

Petra Orbanić rođena je 1991. u Puli, gdje je maturirala u Školi za primijenjenu umjetnost i dizajn. Sveučilišni studij Likovne kulture na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu upisuje 2010. Ljetni semestar 2013./2014. provodi, u sklopu Erasmus programa, na Akademiji likovnih umjetnosti u Helsinkiju. Diplomirala je na Nastavničkom odsjeku Akademije likovnih umjetnosti 2016.

Izložba je otvorena do 21. siječnja, radnim danom od 12 do 20 te subotom od 10 do 13 sati.

Detaljnije na webu Studentskog centra.

Komentari