Top 5 aplikacija za lakše i jednostavnije studiranje

Piše
Ana Leko

Jan 09, 2017

Olovka i papir nekada su bili glavni alati za vrijeme studija. Bilješke, planovi, to-do liste, skripte, seminari, eseji – sve je išlo olovkom na papir. Ali vremena se mijenjaju, pa tako i alati. Danas je studentski život nezamisliv bez nekoliko aplikacija koje olakšavaju studiranje.

1. Organiziraj se uz Any.DO

Za svakog studenta najvažnija je organizacija vremena – raspored predavanja, seminara, kolokvija, ispita i svih drugih obaveza i zadataka treba uskladiti s učenjem, pisanjem seminara, slobodnim vremenom i studentskim poslom.

Nekoliko milijuna ljudi diljem svijeta koriste Any.DO aplikaciju kako bi se podsjetili što sve trebaju obaviti i dobro iskoristili svoje vrijeme i zadatke. Uz ovu aplikaciju jednostavnije je organizirati sve obaveze.

Any.DO aplikacija dostupna je za iOS i Android operativne sustave, a sve detalje možete pronaći na službenim web stranicama.

2. Spremite sve na sigurno

Nakon što ste organizirali svoje vrijeme i zadatke, potrebno je pospremiti i na jednom mjestu imati sve dokumente koji vam trebaju. Zato se na na drugo mjesto smjestilo se nekoliko aplikacija koje će vam pomoći da više nikad ne izgubite svoje skripte, bilješke, eseje, seminare, fotke i sve drugo što vam treba na faksu.

Dropbox, Google Drive, Box i One Drive su online servisi za pohranu dokumenata, a svi imaju svoje prednosti i nedostatke. Detaljnu analizu možete pogledati ovdje, ali koju god aplikaciju da odaberete sigurno će vam biti od velike koristi. Najvažnije je da imate mogućnost svoje dokumente pospremiti na sigurno, u takozvani oblak, i pristupiti im u bilo kojem trenutku.

pohrana-podataka

3. Usavršite svoj engleski

Student bez znanja engleskog jezika neće tako lako proći na faksu. Sve je više literature na engleskom, a osim toga, studentima je internet, pogotovo strane web stranice, nešto bez čega ne mogu. Da biste razumjeli baš sve što piše u literaturi i na webu može vam pomoći aplikacija The Oxford Dictionary. Aplikacija se može pohvaliti s preko 350 000 riječi, fraza i značenja te 75 000 audio izgovora riječi.

collaboration-1106196_1280

4. Pamtite više i lakše

Općepoznato je da mentalne mape olakšavaju i ubrzavaju pamćenje i učenje. Za to je idealna aplikacija Simplemind Free – Mind mapping koja vam može pomoći organizirati svoje misli i generiranje novih ideja. Aplikacija je dostupna za iOS i Android i vrlo je jednostavna za korištenje.

Osim za kreiranje mentalnih mapa, aplikaciju se može koristiti i za sve drugo što ima veze sa strukturiranjem ideja te će od velike pomoći biti pri učenju, ponavljanju ili radu na projektima.

mentalne-mape

5. Napravite prezentacije brzo i jednostavno

Studenti često trebaju raditi raznorazne prezentacije, a PoverPoint je pomalo već dosadio. Alternativa je zanimljva aplikacija Prezi koja se smatra jednim od boljih alata za izradu prezentacija.

Prezi je besplatna i jednostavna za korištenje jer je sve smješteno na jednoj površini te mogućnost zajedničkog istovremenog rada na kreiranju prezentacije, a mogu se ubacivati videi, fotografije, dokumenti raznih formata. Zanimljivo je i da radi online i offline.

mark-516277_1280

Komentari