The Joy Formidable nastupaju prije Placeba

Piše
Kristina Jelić

Oct 29, 2016

Velška alt rock trojka The Joy Formidable nastupit će kao predgrupa bendu Placebo u dvorani Dražen Petrović 10. studenog.

Placebo, engleski alt-rock velikani, počeli su veliku svjetsku turneju kojom obilježavaju 20 godina postojanja. Prvi dio turneje Placebo dovodi u najveće dvorane po cijeloj Europi, a jedini nastup u našoj regiji grupa će održati u Zagrebu.

The Joy Formidable oformili su 2007. Ritzy Bryan (gitara, vokal) i Rhydian Dafydd (bas) kojima se priključio Justin Stahley (bubnjevi). Već s prvim EP-em A Baloon Called Moaning došle su velike pohvale glazbenih medija poput NME-a i Pitchforka, ali i prva promjena u postavi – umjesto Stahleya za bubnjeve je sjeo Matthew James Thomas.

Za potrebe snimanja trećeg albuma grupa se povukla na farmu Ritzyne obitelji, nadomak Molda u Walesu. Hitch je objavljen 25. ožujka ove godine, a The Joy Formidable će ga premijerno predstaviti hrvatskoj publici 10. studenog u dvorani Dražena Petrovića.

Ususret velikoj svjetskoj turneji Placebo su objavili kompilaciju naziva A Place For Us To Dream, kojom slave 20 godina na glazbenoj sceni.

Velika svjetska solo turneja kojom obilježavaju 20 godina od izdavanja sjajnog albuma prvijenca dovodi ih i u Zagreb na jedini nastup u regiji, a bit će to prilika čuti najbolje iz njihovog opusa.

Ulaznice

Tribina: pretprodaja 199 kuna / na dan 220 kuna

Parter: pretprodaja 249 kuna/ na dan 269 kuna

Ulaznice pronađite na prodajnim mjestima sustava Eventim i na www.eventim.hr.

Komentari