Ako zaradiš više od 13 tisuća, stiže ti čestitka iz Porezne

Piše
Iva Bucić

Oct 27, 2016

Svake godine mnogi se studenti izgube u računici, pa preko SC-a okrenu više od 13 tisuća kuna iako su roditelju porezna olakšica. U takvoj situaciji roditeljima na kućnu adresu stigne čestitka iz Porezne

U slučaju da student godišnje zaradi više od 50 tisuća kuna, četvrtina ide u državni proračun. Ne bi li se šanse za neugodna iznenađenja svele na minimum, osječki Studentski centar studentima je omogućio da, osim svojih ugovora, online pregledavaju i isplaćenu zaradu. OIB, JMBAG i broj iskaznice u Student servisu sve je što je potrebno za prijavu u sustav koji se nalazi na ovoj adresi.

Osim toga, osječke studentice i studenti koji imaju važeću iksicu ne trebaju više nositi potvrdu o statusu redovitog studenta kako bi produžili članstvo u  Studentskom servisu, jer će se im se na temelju podataka iz SRCA automatski dodijeliti pravo na rad.

S druge strane, zagrebački studenti nemaju uvid u to koliko su zaradili u tekućoj godini – za odgovor na to pitanje treba potegnuti do SC-a. Online bar mogu pregledati sve ugovore, i to na ovoj adresi, a za to je također potreban OIB, JMBAG i broj iskaznice u Student servisu. Što se produživanja članstva tiče, potrebna je potvrda o statusu redovitog studenta, iskaznica Student servisa i iksica.

Više informacija za Osijek potražite na ovoj adresi, a za Zagreb ovdje.

Sve što trebate znati o Student servisu

Komentari