Kako se riješiti “jastučića” na bedrima?

Piše
Petra Haleš

Jul 19, 2017

Sezona je kratkih hlača i suknji, ali vi ih ne možete nositi jer ste nezadovoljni oblikom i veličinom vaših bedara. Evo kako riješiti ovaj problem.

“Jastučići na bedrima“ su mnogim ženama vrlo dobro poznat pojam. Nakupine masnih naslaga na bedrima koji „vire“ nije lako smanjiti jer ne postoji nikakav čaroban trik ili napitak koji će to učiniti. Vježbe za taj dio tijela i pravilna prehrana su jedini način da se riješite ovih nepoželjnih „jastučića“.

Evo nekih korisnih savjeta:

1. Jedite više proteina
Proteini poput ribe, jaja i bijelog mesa odlični su saveznici napetih mišića i lijepe kože. Da bi tijelo preradilo protein potrebito mu je više snage, pa konzumacija hrane iz ove skupine namirnica pospješuje sagorijevanje više kalorija i topi masne jastučiće na kritičnim mjestima na tijelu.

2. Čučnite 

Redovna tjelesna aktivnost sastavni je dio zdravoga života, ali i neizbježni dio vježbačkog režima ako želite imati isklesana i tanja bedra. Najbolja vježba za ovaj dio tijela su čučnjevi koje možete izvoditi u svako doba dana.

3. Mažite se kremama protiv celulita 
Za gubitak centimetara na ovom dijelu tijela pomoći će vam i preparati za borbu protiv celulita. Poslužite se možete i domaćim preparatima iz kućne radinosti na bazi kave, koji će uz redovito nanošenje i trljanje izgladiti neželjenu narančinu koru, a vama podariti tanje noge i bedra.

4. Zaboravite šećer
Odreknite se industrijskih slastica i namirnica s visokim glikemijskim indeksom od bijelog brašna te tako povećajte šanse za uspjeh. Što manje šećera jedete to ćete ga manje i željeti. Ako pak osjećate veliku želju za slatkim, zadovoljite je prirodnim ‘slatkišima’ poput mrkve i cikle, ili komadićima čokolade s visokim postotkom kakaa.

5. Opustite se
Ako većinu vremena provodite u mjerenju hrane koju unosite u organizam, ali i provjeri stanja na vagi, upravo je ovo ponašanje dio stvari koji vam izazivaju stres. Tijelo pod stresom luči hormon kortizol koji pridonosi taloženju masti na kritičnim mjestima, i tako usporava vaše napore. Umjesto toga usredotočite se na zdraviji način života, opustite se i rezultati će sigurno doći.

Ove vježbe usmjerene su na vanjsku stranu bedara ali i na stražnjicu, noge i donji dio leđa. Traju 20 minuta i sastoje se od 2 runde. Svaka vježba izvodi se 50 sekundi i za niti jednu nije potrebna dodatna oprema. U videu nije uključeno zagrijavanje i istezanje, ali se preporučuje.

Uz ove 20-minutne vježbe sagorjet ćete 150-230 kcal. Točan broj razlikuje se od osobe do osobe, a ovisi o tjelesnoj težini, spolu, kondiciji i sl.

Komentari