Revoltirani studenti žele status fakulteta

Piše
Iva Bucić

Jan 10, 2017

Nakon što je Znanstveno-nastavno vijeće  s 18 od ukupno 57 glasova izglasalo da Hrvatskim studijima bolje pristaje titula odjela nego li fakulteta, revoltirani studenti pokrenuli su peticiju protiv te odluke.

Na izvanrednoj sjednici Znanstveno-nastavnog vijeća jučer, 9. siječnja, 18 je članova glasovalo da od sveučilišnog centra HS postanu odjel. Protiv toga se diglo osam ruku, a devetero ih je ostalo suzdržano. Da su na sjednicu došla i ostala 22 člana Vijeća, možda bi ishod bio drugačiji.

Zanimalo nas je zašto je bilo tako puno suzdržanih glasova i objašnjenje koje smo dobili je da se neki nisu željeli uopće izjasniti budući da ništa nije bilo napismeno, već je voditelj samo nešto pročitao i stavio to na glasovanje, pišu iz inicijative Studenti govore, a trećinu članova koji su propustili sjednicu studenti pitaju: – Gdje ste bili 9. 1.?

Vijeće izglasalo da Hrvatski studiji postaju odjel

Status odjela još uvijek nije sasvim siguran, jer ta se tema treba naći na dnevnom redu Društveno-humanističkog vijeća, pa ako prođe o njoj će odlučivati Senat. No studenti ne žele čekati da se stvari riješe same od sebe, pa peticijom za Hrvatske studije traže status fakulteta.

Kao najbolje ocijenjeno društveno-humanističko učilište, Hrvatski studiji bi trebali dobiti zasluženi status fakulteta i pripadajuću autonomiju, a ne status odjela pod vodstvom rektorata. Potpisivanjem ove peticije podržite kvalitetu HS-a i našu želju i motivaciju za napretkom te borbu protiv odluka koje su sve, samo ne interes svih onih koji žele najbolje Hrvatskim studijima, poručuju pokretači peticije koja je od sinoć skupila više od tisuću potpisa.

Peticiju potražite ovdje.

Komentari