Ne propustite Dane otvorenih vrata NSK

Piše
Ana Leko

Feb 18, 2017

U povodu proslave Dana Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu koji se obilježava 22. veljače, u četvrtak 23. i petak 24. veljače održat će se i manifestacija Dani otvorenih vrata NSK.

Za vrijeme trajanja Dana otvorenih vrata NSK zainteresiranoj javnosti omogućen je obilazak Knjižnice u skupinama pod stručnim vodstvom u 10, 12 i 14 sati. Obilazak uključuje posjet zbirkama građe posebne vrste, Referentnoj zbirci, čitaonicama, zatvorenome spremištu knjiga, tiskari i knjigovežnici. U sklopu manifestacije bit će priređena radionica Ručna izradba uveza, gdje će se, između ostaloga, predstaviti tehnike ručne izradbe uveza i ukrašavanja knjiga. Kroz Šetnju digitalnom knjižnicom posjetitelje će se upoznati s digitalnom i digitaliziranom građom Knjižnice okupljenom na portalu Digitalne zbirke Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu.

Na Danima otvorenih vrata NSK korisnicima je omogućujemo vraćanje posuđenih knjiga bez naplate zakasnine.

Iskoristite Dane otvorenih vrata NSK kako biste zavirili u prostor najveće hrvatske knjižnice i upoznali se sa složenim djelatnostima koje obavlja te s vrijednom građom koju čuva u svojem bogatom fondu. Ulaz na sva događanja je slobodan.

Događanja:

četvrtak, 23. veljače i petak, 24. veljače

  • 11 sati, 13 sati – Šetnja digitalnom knjižnicom, predstavljanje u malome predvorju NSK
  • 13 sati – Ručna izradba uveza, radionica u knjigovežnici NSK.

Obilasci Knjižnice uz stručno vodstvo u 10, 12 i 14 sati.

Za obilazak Knjižnice potrebno se prijaviti na e-adresu otvorena vrata@nsk.hr. Nakon primljene najave obilaska Knjižnica će potvrditi slobodan termin.

Za sudjelovanje u radionici Ručna izradba uveza potrebno se predbilježiti na e-adresu srakic-mutak@nsk.hr.

Tekst: Objava za medije

Komentari