Podrži kampanju za kafić gdje će raditi osobe s Downom!

Piše
Dijana Šimunić

Dec 07, 2016

U ovo blagdansko vrijeme jedna je vijest zagrijala brojna srca – pokrenuta je crowdfunding kampanja kako bi se prikupila sredstva za otvaranje prvog hrvatskog kafića koji će zapošljavati osobe s Down sindromom. Priključi se i ti ovoj hvalevrijednoj akciji!

Pružite potporu prvom kafiću u Hrvatskoj koji će zapošljavati osobe s Downovim sindromom. Extra kromosom za extra kavu slogan je kafića u kojoj će po prvi puta biti zaposlene osobe s Down sindromom te osobe s invaliditetom.

Svi mi znamo da osobe s invaliditetom žele i mogu raditi, a otvorenje Buba Bara mnogima od njih dati će priliku da dokažu kako su i oni ravnopravni članovi našeg društva. Kampanju je pokrenula Udruga Bubamara iz Vinkovaca koja brine o osobama s invaliditetom u Vukovarsko-srijemskoj županiji, zapošljava oko 245 osoba te je uspješno aplicirala i realizirala preko 80 projekta.

O kampanji

Kako kao neprofitna organizacija financijska sredstva nisu u mogućnosti osigurati, pokrenuli su kampanju za njihovo prikupljanje. Kako bi Buba Bar čim prije stavili u funkciju, potrebno im je 70 tisuća kuna.

Cjelokupni iznos prikupljenih donacija bit će uložen u uređenje i opremanje prostora koji će u potpunosti biti prilagođen osobama s invaliditetom, a ugodan ambijent pružit će i široj lokalnoj zajednici mogućnost za kvalitetnim druženjem i zajedničkim aktivnostima.

Naša je misija poboljšati kvalitetu života osoba s invaliditetom, te potaknuti društvo da osobe s invaliditetom prihvati kao svoje ravnopravne članove. Želimo da Buba Bar probije led, i da uskoro svaki grad u Hrvatskoj ima svoj Buba Bar! Želimo mladima s invaliditetom pružiti priliku da žive život kao i svi ostali ljudi. Želimo da budu u mogućnosti raditi, ističu iz Udruge.

Detalje o kampanji te kako i ti možeš pomoći pročitaj na webu i na Facebooku.

Komentari