Grupa Kries u Vintageu

Piše
Kristina Jelić

Dec 12, 2016

Kries povodom 4. Vintageovog rođendana u četvrtak, 15. prosinca, u Vintageu sprema spektakl kojim će zaključiti koncertnu 2016. 

Kries nastupom u četvrtak u Vintageu zaključuje koncertnu 2016. Između Kriesa i Vintagea razvio se poseban odnos što najbolje dokazuju tri dosadašnja rasprodana koncerta. Prije i nakon koncerta publika će uživati u world music selekciji u izvedbi DJ Emira (Izvorišta).

fotka-kries-1

Kries je sedmeročlani bend koji nadahnuće pronalazi u melodijama i tekstovima tradicijskih pjesama, u slavenskoj mitologiji, dinarskom ritmu i zvukovima mediteranskih glazbala. Dosadašnjim djelovanjem Kries je prisvojio epitet najaktivnijih i najatraktivnijih predstavnika world music scene s ovih prostora. Njihove pjesme pronašle su svoje mjesto u eteru radijskih postaja diljem svijeta kao i na međunarodnim CD kompilacijama toga žanra.

fotka-kries-2

Prije nekoliko dana izdali su novi album Selo na okuke u sklopu humanitarne inicijative Dobri domaćini, a nabaviti ga možete u crowdfunding kampanji na ovom linku.

Karte po pretprodajnoj cijeni od 60 kuna možete kupiti u Dirty Old Shopu i Vintage Industrial Baru ili Kavezu, a ako ih ostane, na dan će koštati 70 kuna. Broj karata je ograničen, a dvostrukog koncerta neće biti.

Komentari