UNIZG prvo u plivanju, Splićani zlatni u vaterpolu!

Piše
Dijana Šimunić

Dec 01, 2016

Sveučilište u Zagrebu odnijelo je zlato u plivanju, dok su ekipe Sveučilišta u Splitu osvojile prvo mjesto u natjecanju iz vaterpola.

26. i 27. studenog na riječkim bazenima Kantrida održano je državno studentsko prvenstvo u plivanju i vaterpolu UniSport H2O koje je okupilo 200-tinjak natjecatelja s devet visokoškolskih institucija. U sportovima koji su za Hrvatsku bili najtrofejniji na netom održanim Europskim sveučilišnim igrama, suočili su se predstavnici Sveučilišta u Zagrebu, Splitu, Rijeci, Osijeku, Puli te Sveučilišta Sjever, kao i Veleučilišta u Vukovaru, Slavonskom Brodu te Tehničkog veleučilišta Zagreb.

Vaterpolsko zlato za Splićane

U vaterpolskom turniru, titulu prošlogodišnjega prvaka obranila je ekipa Sveučilišta u Splitu. Domaćini, ekipa Sveučilišta u Rijeci završili su kao drugoplasirani, dok se broncom okitila ekipa Tehničkog veleučilišta Zagreb.

Zagrebački studenti najbolji u plivanju

U ukupnom poretku plivačkoga natjecanja, najuspješnijom se pokazala ekipa Sveučilišta u Zagrebu, koja je bila najuspješnija i u muškoj konkurenciji. Drugo mjesto u ukupnom poretku uzelo je Sveučilište u Splitu, ujedno i najuspješnije u ženskoj ekipnoj konkurenciji. Brončana je medalja pripala Sveučilištu u Rijeci.

Više detalja nalazi se na stranicama UniSporta.

Komentari