Povratak legendarnog Ponyja

Piše
Mateo Galić

Jul 12, 2017

Od 1949. godine bicikli Rog postali su nezaobilazni na našim ulicama, pogotovo najslavniji model – legendarni Pony.

Pony je bicikl koji je obilježio odrastanje nešto starije generacije. S pravom možemo reći kako je ovaj bicikl bio jedan od najpoznatijih i najvažnijih izvoznih proizvoda bivše Jugoslavije.

Nakon više od dvadeset godina iz slovenske tvornice Rog u Velenju ponovno izlazi legendarni bicikl koji je prilagođen modernim trendovima.

1

Foto: Rog

Osnovni oblik ostao je nepromijenjen, ali se novi Pony može pohvaliti fiksnim prijenosom brzine, nehrđajućim inox lancem, LED svijetlima, kožnim Brooks sjedištem, sklopivim aluminijumskim okvirom…

“Projekt novog bicikla s tako poznatim imenom kao što je Pony bio je izazov za cijelu ekipu. Veseli nas da smo uspjeli obnoviti taj popularni model, modernizirati ga, tehnički poboljšati i očuvati njegove prepoznatljive karakteristike. Bicikli Pony ispunjavaju i nadilaze sve standarde kvalitete i sigurnosti, a korišteni dijelovi vlasniku osiguravaju dugotrajno korištenje s minimalnim troškovima održavanja. Vjerujemo da će se kult bicikla Pony i marke Rog nastaviti i širiti po Sloveniji, Europi i svijetu”, rekao je Darko Levičar, tehnički Roga.

U prodaji je pet modela Pony bicikla – Classic, Classic 3, Classic 5, Sport Sport S – uz  veliki izbor boja.

Cijena će vas razočarati. Najjeftiniji Pony Classic košta 329 eura, a Classic 5 i Sport S čak 789 eura.

Komentari