Primošten, Šibenik, Krka i Dubrovnik u novom indijskom filmu

Piše
Dijana Šimunić

Feb 01, 2017

U novom indijskom filmu plesne scene snimane su u Primoštenu, na tvrđavi svetog Nikole u Šibeniku, na slapovima Krke te u Dubrovniku. Trailer je dosad pogledalo više od 6,4 milijuna gledatelja.

Novi indijski film Zatvorenik broj 150, čije su plesne scene snimane u Hrvatskoj u studenom prošle godine, jedan je od najgledanijih filmova u Indiji ovog mjeseca, a simultano se prikazuje u kinima diljem svijeta. U novom indijskom filmu mogu se vidjeti kadrovi Hrvatske koji gledatelje ostavljaju bez daha.

Plesne scene filma snimane su u Primoštenu, na tvrđavi svetog Nikole u Šibeniku, na slapovima Krke te u Dubrovniku, a sve to vidljivo je i u traileru koji je na YouTubeu dosad pogledalo više od 6,4 milijuna gledatelja.

Film je dosad zaradio preko 17,73 milijuna dolara, od čega 2 milijuna u dvotjednoj distribuciji u SAD-u. Glavnu ulogu igra glumac, pjevač i plesač Konidela Siva Sankara Vara Prasad, poznatiji kao Chiranjeevi, koji se vratio glumi nakon desetogodišnje pauze.

Tijekom snimanja u Hrvatskoj je boravilo 110 članova filmske ekipe, a snimanje je trajalo šest dana.

Međunarodni filmski projekti snimani u Hrvatskoj posljednjih godina uvelike su pomogli globalnoj vidljivosti Hrvatske i privlačenju turista. Atraktivne lokacije korištene u filmovima utječu na percepciju koju turisti imaju o zemlji u kojoj su ti filmovi snimljeni, pa se uvriježio pojam filmskog turizma (screen tourism) kojim se objašnjavaju efekti filmske industrije na turizam.

Tekst: HAVC PR

Komentari