Roboti u Južnoj Koreji poslužuju piće gostima

Piše
Mateo Galić

svibnja 28, 2020

Situacija u svijetu JE još uvijek vrlo ozbiljna s obzirom na pandemiju koronavirusa. I dalje se uvode razne mjere za sprječavanje širenja ove zaraze, a jedan kafić u Južnoj Koreji je “zaposlio” robote.

Kafić u gradu Daejeonu je počeo koristiti robote koji pripremaju pića i poslužuju ih gostima. Za šank je zadužena robotska ruka koja može napraviti 60 različitih napitaka, a gostima ih potom poslužuju roboti na kotačima

Sustav može komunicirati s drugim uređajima te posjeduje samovozeću tehnologiju kako bi roboti pronašli najbolji put između ljudi i stolova. Komunikacija s gostima se ostvaruje govornim kontrolama.

“Našem sustavu nisu potrebne ljudske instrukcije kako bi piće bilo posluženo, a stolovi su dovoljno razmaknuti kako bi se roboti mogli kretati bez problema. Također, ovim se poštuje mjera društvenog distanciranja”, rekao je Lee Dong-bae, direktor za istraživanja u kompaniji Vision Semicon koja je sarađivala s državnim institutom za nauku kako bi roboti stigli u kafić.

Roboti u ugostiteljstvu nisu novost jer određen broj već radi u SAD-u na pečenju hamburgera. Mjera društvenog distanciranja bi mogla povećati uporabu robota u ugostiteljstvu, objavio je Engadget.

Kako to izgleda pogledajte u ovom videu…

Foto: pixabay

Komentari