STIFF: Međunarodni studentski filmski festival na turneji

Piše
Ana Leko

Apr 03, 2017

Međunarodni studentski filmski festival STIFF krenuo je na turneju STIFF on the Road, a prvu će publiku početi okupljati u Njemačkoj.

Prikazat će se najbolji dokumentarni film lanjskog izdanja festivala, Gnijezdo slovačke redateljice Kristine Leidenfrostove i najbolji igrani film Amerika poljske redateljice Aleksandre Trepinske.

Turneja najboljih filmova festivala posvećenog studentskom i debitantskom filmu koji se krajem listopada održava u riječkom Art-kinu, prvu će postaju imati u Bonnu 30. ožujka u Cafeu La Victoria, prostoru poznatom po brojnim umjetničkim i kulturnim događanjima. U najavi su i STIFF-ova gostovanja u Bratislavi, Puli i Beogradu, u narednim mjesecima.

Uz najbolji dokumentarni i igrani film prošlogodišnjeg izdanja festivala u sklopu programa STIFF on the Road prikazat će se i dobitnici posebnih priznanja žirija – Cvijeće, kratkometražni igrani film hrvatske redateljice Judite Gamulin, zatim Pogledi zatvorenih očiju, dokumentarni film srpske redateljice Dore Filipović te animirani film Aljaska izraelskih autora Ora Drorija i Yarin Kaplan. Bit će prikazan i animirani film Izlaz mađarske redateljice Anne Ottlik.


Međunarodni studentski filmski festival (STIFF) u svoje je tri godine postojanja zaprimio preko 3000 prijava iz cijeloga svijeta te prikazao više od 200 recentnih igranih, dokumentarnih, animiranih i eksperimentalnih studentskih filmova.

U tijeku su prijave za novo izdanje festivala koje su otvorene do 20. travnja. Prijaviti se može putem platforme FilmFreeway na ovoj poveznici.

STIFF organiziraju riječki Filmaktiv i Studentski kulturni centar Sveučilišta u Rijeci, uz podršku Zaklade Kultura nova, Društva hrvatskih filmskih redatelja, Hrvatskog audiovizualnog centra i Primorsko-goranske županije.

Izvor: HAVC

Komentari