Tijela i stvari, izgubljeno-nađeno u Francuskom paviljonu

Piše
Kristina Jelić

Nov 22, 2016

Izložba Tijela i stvari, izgubljeno – nađeno autorice Tine Gverović otvorit će se u subotu, 26. studenoga, u Francuskom paviljonu. Izložba uključuje 6 slika na platnu i audio rad.

Tina Gverović je izložbu ostvarila u suradnji s Benom Cainom i Alexisom Taylorom, a instalacija uključuje 6 slika na platnu (Tina Gverović, 200 x 300 cm, akril i gvaš na platnu,) i audio rad u izvedbi Alexisa Taylora, postavljenog unutar instalacije.

Slike i audio element postavljeni su unutar serije skulpturalnih intervencija – koje su osmislili Ben Cain i Tina Gverović – sačinjenih od građevinskog materijala, pijeska, blokova, plastičnih cijevi, vanjske rasvjete i industrijskih svjetala.

diamond-cuts-sea-of-people-_tina-gverovic_-foto-1_-izlozba-u-suzhou_kina

Tina Gverović diplomirala je slikarstvo na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu 1997., završila poslijediplomski studij na Jan van Eyck Akademiji u Maastrichtu u Nizozemskoj 2000., te doktorirala na Middlesex Sveučilištu u Londonu 2013. Radi u mediju instalacije, crteža, slike, zvuka, teksta i videa. Njen rad često uključuje dezorijentirajuće instalacije i bavi se pitanjima vezanim uz prostor, teritorij i identitet, te načinom na koji su ti koncepti vezani za imaginarno.

Otvorenje izložbe je u 12 sati.

Izložba će biti otvorena do 15. prosinca, radnim danom od 14 do 20 te subotom od 10 do 14 sati.

Photo galerija (4 slika)

Detaljnije o izložbi na web stranicama Studentskog centra.

Komentari