Priprema, pozor – meditacija!

Piše
Branka Kovač

Feb 06, 2017

Meditacija je praksa koja nam pomaže ovladati mentalnim tijelom, a svakodnevne izazove i kušnje možemo iskoristiti kao pripremu za ulazak u meditativno stanje.

Ako imamo problema s pretjeranim ili nesuvislim razmišljanjem, vrijeme je da se pozabavimo s načinom funkcioniranja uma.

Kada životna energija prolazi kroz um, daje mu moć, oživljava ga. Ako mi ne upravljamo energijom, ona će djelovati po tvorničkim postavkama. Koje su tvorničke postavke? To će nam se vrlo brzo otkriti kada se naš mentalni doživljaj svijeta pretvori u stvarnost.

Meditacija je praksa koja nam pomaže ovladati mentalnim tijelom, no i sama meditacija nam često zadaje muke. Pa kao što na život možemo gledati kao na pripremu za smrt, tako i svakodnevne izazove i kušnje možemo shvatiti kao pripremu za meditaciju. Za bolje upravljanje mentalnom energijom, pokušajte kroz dan prakticirati ova tri koraka.

meditacija

Priprema

Odaberite jedan svoj stav za koji znate da je istina. Dali bi ruku u vatru za to. Na primjer – Profesor ima nešto protiv mene. Posao je teško naći. Ovo što čitam su gluposti. Za naprednije magove – Zemlja je okrugla.

Jedan…

Odustanite od ideje da je to jedina moguća istina.

Ne nastavljajte dalje ako zaista niste odustali. Nema varanja.

Dva…

Sada se otvorio prolaz u jedan drugi svijet. Dopustite na trenutak da postoji taj drugi svijet u kojemu vrijedi suprotno od onoga u što vi vjerujete. Pardon, znate.

Ostanite na tom raskrižju i samo promatrajte. Dopustite da ta dva svijeta postoje istovremeno.

Tri..

Zaboravite na sve. Ionako ništa nema smisla. Uživajte u besmislu.

Razgovor s Igorom Krnićem: Meditacija – igrom do svjesnosti

Komentari