Zaustavimo nasilje nad djecom

Piše
Iva Bucić

Apr 21, 2016

Nasilje nad djecom rijetko izađe iz četiri zida unutar kojih se dogodi. O nasilju i pravima djece, malo se priča, a još manje piše.

Nasilje nad djecom predstavlja veliku traumu koja ometa normalan razvoj djeteta i suživot s drugim vršnjacima. Ne smijemo zatvarati oči pred ovakvim problemima jer sva ta djeca za nekoliko godina postanu nositelji našeg društva i upravo zato trebamo na najbolji mogući način pridonijeti neometanom razvoju djeteta u sigurnoj i sretnoj okolini, rekla je Azra Budalica, predsjednica organizacijskog odbora Konferencije Nasilje nad djecom koju će sljedećeg tjedna ugostiti splitski Pravni fakultet.

U organizaciji Europske udruge Studenata prava Split (ELSA) u suradnji sa Studentskim zborom Pravnog fakulteta, konferencija Nasilje nad djecom će se održati u utorak i srijedu, 26. i 27. travnja. Očekuje se oko 150 sudionika, a najavljeni su i brojni predavači i predstavnici krovnih institucija poput Centra za socijalnu skrb, udruga Bijeli krug Hrvatske, doći će i savjetnica pravobraniteljice za djecu i mnogi drugi.

Upravo radi djece želimo ovim projektom potaknuti svakoga da ovoj problematici pristupi na ozbiljan način te da se otvoreno razgovara i poučava buduće naraštaje kada i kako pomoći u prevenciji nasilja nad djecom i pomoći žrtvama nasilja nad djecom, zaključila je Budalica.

Za sve informacije posjetite stranicu ELSA-e Split.

Komentari