2Cellos u humanitarnoj akciji Pokaži ljubav – Gledaj srcem

Piše
Dijana Šimunić

Dec 01, 2016

Humanitarna akcija Pokaži ljubav – gledaj srcem namijenjena je pomoći slijepim i slabovidnim osobama Centra za odgoj i obrazovanje Vinko Bek.

U suradnji sa Zagrebačkom filharmonijom, Rotary Klub Zagreb 1242 organizira humanitarni koncert violončelističkog dvojca 2Cellos i pijanistice Mije Pečnik koji će se održati 23. prosinca u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog.

Pomoć Centru za odgoj i obrazovanje

Kupnjom ulaznice za koncert, pozivanjem humanitarnog broja i uplatom na žiro račun akcije građani i tvrtke mogu pomoći prikupiti sredstva potrebna za adaptaciju i opremanje kabineta senzorne integracije Centra za odgoj i obrazovanje Vinko Bek. Senzorna integracija predstavlja način na koji mozak obrađuje informacije koje prima putem osjetila, a poremećaj senzorne integracije javlja se kad mozak i živčani sustav ne mogu adekvatno integrirati osjetne informacije, što dovodi do poteškoća u percepciji, ponašanju i učenju.

Humanitarnu akciju i koncert najavili su Tomislav Svetina, predsjednik Rotary Kluba Zagreb 1242, Darko Tipurić, Rotary District 1913 Governor Nominee, Mirko Boch, ravnatelj Zagrebačke filharmonije, Diana Kralj, ravnateljica Centra za odgoj i obrazovanje Vinko Bek te Blago Markota, v.d. glavnoga ravnatelja Hrvatske radiotelevizije, a akciju podržavaju i brojne osobe iz javnog života poput hrvatskih nogometnih reprezentativaca, hokejaša HK Medveščak, rukometaša PPD Zagreb, drugih sportaša, pjevača i umjetnika.

Rotary Klub Zagreb 1242 drugu godinu zaredom organizira humanitarnu akciju Pokaži ljubav, a ove smo godine posebno sretni što možemo pomoći slijepim i slabovidnim osobama u ostvarivanju bolje kvalitete života. Božićno se vrijeme veže uz darivanje te ne sumnjamo da će se i ove godine prikupiti novac za dobru svrhu, riječi su Tomislava Svetine, predsjednika Rotary Kluba Zagreb 1242.

Humanitarna akcija Pokaži ljubav – gledaj srcem središnja je akcija obilježavanja stote obljetnice The Rotary Foundation, Districta 1913. Izuzetno mi je drago što upravo kroz ovako plemenitu akciju obilježavamo našu važnu obljetnicu, dodao je Darko Tipurić.

Mirko Boch, ravnatelj Zagrebačke filharmonije, istaknuo je da se Filharmonija uvijek rado uključuje u akcije humanitarnog karaktera te najavio spektakularan koncert.

Veseli nas da sve ono što radimo, našu profesiju i glazbu, možemo staviti u službu pomaganja drugima. Humanitarni karakter koncerta, blagdansko vrijeme, Zagrebačka filharmonija i sjajni 2Cellosi ponovno zajedno na pozornici, izvrsna Mia Pečnik, Djevojački zbor Zvjezdice – već je šest dobrih razloga za dolazak na koncert. Oni koji se odluče kupnjom ulaznice podržati ovu vrijednu akciju, svakako neće biti razočarani. Važno nam je dati svoj doprinos humanitarnim akcijama. Hrvatska je mala zemlja, ali s velikim srcem što pokazuju mnogobrojne uspješne humanitarne kampanje. Pokaži ljubav – gledaj srcem potiče nas da pomognemo onima koji uistinu gledaju samo srcem i da im omogućimo da se bolje prilagode svijetu u kojem živimo.

Dođi i učini dobro djelo!

Građani mogu pomoći akciji uplatom na žiro-račun HR 6523900011500108648, pozivom na broj 060 9004 te kupnjom ulaznice za humanitarni koncert. Koncert će se održati pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske te pokroviteljstvom gradonačelnika Grada Zagreba.

Tekst: PR članak

Komentari