Balkanac treba našu pomoć

Piše
Iva Bucić

Aug 11, 2016

Dokumentarni film Zar nije bolje ovako? u režiji neprofitne organizacije Balkanac svjetlo dana trebao bi ugledati do kraja godine. Međutim, u pohodu zaustavljanja mržnje u regiji potrebna im je naša pomoć.

Balkanci su ovog kolovoza proslavili svoj prvi rođendan. U godinu dana svim su snagama radili na zbližavanju mladih iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Crne Gore, Makedonije, Slovenije, Albanije i Bugarske. Osim što su gostovali u brojnim emisijama diljem regije, sudjelovali su i na više od 20 debata te na ljetnoj školi u Jajcu, a uskoro bi trebali početi raditi na dokumentarcu.

Snimanje filma Zar nije bolje ovako? trebalo bi trajati od 25. kolovoza do 15. ili 16. rujna, a radnja će pratiti ekipu mladih na njihovom putu po regiji. Obići će Sarajevo, Tuzlu, Zagreb, Split, Mostar, Beograd i Jagodinu. Da bi realizirali ideju, potrebno im je 1 500 eura. Tim iznosom osigurali bi profesionalnu opremu i snimatelja.

Balkanac

Ako i vi želite sudjelovati u ovom miroljubivom balkanskom pohodu, pomozite s uplatom na račun Raiffeisen banke (broj računa: RS 352 651 000 000 174 916 73). Balkanci u budućnosti planiraju projekte u vezi s ekologijom, edukacijom mladih i prevencijom nasilja, a diljem regije čekaju vas prezentacije i debate. Sve novosti pratite na Facebooku, a udruženje detaljnije upoznajte kroz priču u nastavku.

Naslovna foto: Facebook

Zaustavimo mržnju na Balkanu!

Komentari