Državne stipendije srušile server

Piše
Ana Leko

Jan 18, 2016

Zbog najtraženije stipendije, one državne, pao je server Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa.

Ministarstvo, znanosti, obrazovanja i športa na svojim je web stranicama raspisalo natječaj za dodjelu Državne stipendije. Interes je toliko velik da je navala studenata zakrčila server i stranica trenutno nije u funkciji.

No, ono što znamo je da će se dodijeliti najmanje 5 000 stipendija po 1 200 kuna za razdoblje od siječnja do rujna ove godine. A znamo i koja su pravila za dodjelu Državnih stipendija.

Kao i do sada, pravo na državnu stipendiju imaju redoviti studenti hrvatski državljani i državljani EU koji imaju prijavljeni boravak u Lijepoj Našoj i upisani su na visokim učilištima u RH.

Za dodjelu državne stipendije potrebno je zadovoljiti nekoliko uvjeta. Osim već navedenog državljanstva i prijavljenog boravka, važno je prijaviti mjesečne prihode po članu zajedničkog kućanstva i točno određeni broj ECTS bodova, nedavno je objavljeno u Novom pravilniku o dodjeli Državne stipendije.

Prijave za Državnu stipendiju za ovu godinu otvorene su do 12. veljače, a mogu se podnijeti i putem elektroničkih obrazaca. Sve uvjete, detalje, obrasce i ostale informacije moći ćete pogledati na web stranicama MZOS-a, čim prorade.

Komentari