Finale festivala Imagine Croatia na Trgu bana Jelačića!

Piše
Dijana Šimunić

Dec 08, 2016

Imagine Croatia je festival mladih glazbenika u dobi od 13 do 21 godine, pojedinaca ili grupe do najviše osam glazbenika.

Nacionalno i Međunarodno finale festivala Imagine Croatia održat će se na zagrebačkom Trgu bana Josipa Jelačića, 10. i 11. prosinca s početkom u 18:30 sati. 

O festivalu

Imagine Croatia je festival mladih glazbenika u dobi od 13 do 21 godine, pojedinaca ili grupe do najviše osam glazbenika. Festival je otvoren za sve mlade izvođače, bez obzira na vrstu glazbe koju izvode. Naime, Imagine Festivali su natjecanja živih izvedbi svih glazbenih stilova.

Pobjeda u nacionalnom finalu pobjedniku će omogućiti nastup na međunarodnom Imagine festivaluIMAGINE 2017 u Francuskoj. Ostale nagrade su gostovanje na festivalu Imagine Sweden u Švedskoj, Imagine France u Francuskoj, nagrada Aquarius recordsa – izdavanje singla te nagrada Euro Unita i Yamahe – elektroakustični ukulele.

Nastupi najboljih mladih glazbenika

U Hrvatskoj se ovaj festival organizira od 2007. godine pa će se ove godine održati njegovo 10. izdanje. Tim povodom će se održati festival na kojem će se natjecati pobjednici nacionalnih Imagine festivala koji su 2015. održani su u Belgiji, Brazilu, Hrvatskoj, Francuskoj, Španjolskoj, Švedskoj i Zimbabveu.

Na natjecanjima su odabrani najbolji mladi glazbenici, pojedinci i grupe koji će u Zagrebu predstavljati svoju zemlju na međunarodnom finalu za naslov Međunarodnog pobjednika i osvojiti međunarodnu turneju po Imagine Festivalima.

Detalje o Festivalu možete pronaći ovdje.

Komentari