Gdje je nestala romantika?

Piše
Lea Čuveljak

Nov 29, 2016

Pitanje koje si je svatko postavio barem jednom – Gdje je nestala romantika? Gdje su sve one velike romantične geste i zašto se cijeli pojam dejtinga toliko promijenio?

U današnje vrijeme možemo reći da svima manjka romantike i tog special feelinga kojeg ti pruža samo jedna osoba. Koji je razlog tome da smo svi u manjku jedne te iste stvari, pokušati ćemo za vas otkriti.

Možda je mobitel krivac

Najveća istina, koju nitko ne može poreći je da u današnje vrijeme najviše vremena provodimo na svojim pametnim (čitaj pametnijim) telefonima. Ovi mali uređaji ušetali su naše živote pa tako i u naš ljubavni život te s vremenom postali najveća ovisnost. Dok su svi imali Nokiu 3310 nije im palo na pamet na dejtu izvaditi mobitel i igrati zmijicu ili dopisivati se s nekim putem SMS-a, čisto iz razloga što bi nakon dovoljno poslanih SMS-ova morali otići u najbližu bolnicu predati bubreg da mogu otplatiti račun.

Korištenje mobitela u društvu prešlo je iz toga da je nepristojno javljati se na telefon ili slati poruke dok si s nekim do toga da je to opće prihvaćeno i normalno. Ovisno o osobi, gotovo je sigurno da će danas bilo tko pogledati, ako ne i uzeti mobitel u ruke za vrijeme dejta prvenstveno iz razloga da razbije awkward silence.

No, ova mala čuda tehnologije ipak su ponekad korisna – ako ti treba brzi izlaz s lošeg spoja pa odglumiš hitnu intervenciju i odjuriš doma.

Velika očekivanja = veliko razočaranje

Djevojke danas, a i dečki, pod utjecajem interneta i slike savršenog života koju stvaraju društvene mreže znaju stvoriti prevelika očekivanja za drugu osobu. Internet isto tako stvara sliku kako izgleda savršeni izlazak ili poklon. Izuzetno su IN veliki plišani medvjedi od poda do stropa, buketi bijelih ruža omotani u papir s dizajnerskim logom, nešto s BMW-om, šampanjcem i slično.

Nepotrebno je uopće objašnjavati zašto je takav pogled kriv. Treba biti sretan sa čunga lungom ako ti ju netko pokloni u dobroj volji i svi bi bili sretniji.

pexels-photo-40525

Malo je potrebno za romantiku

Ljudi koji su u manjku romantike i romantičnih trenutaka nisu toga ni svjesni, iz razloga što su zaokupljeni svakodnevnicom i stvarima koje se događaju oko njih. Ova pogreška se javlja pogotovo kod parova koji su duže zajedno. Možda se partner i pita kako usrećiti drugog ili olakšati svakodnevnicu, ali onaj istinski romantični trenutak se rijetko događa, ako se uopće i dogodi.

I u tome je stvar. Romantika nije stvar velikih ljubavnih gesti. Romantika je mali znak pažnje, osjećaj, događaj, trenutak. Nema jasne definicije što bi nekome bilo romantično. Zadovoljiti i zadiviti neke osobe može biti jako teško, dok je kod drugih za to potrebno jako malo.

Sami pronađite svoju romantiku i sreću

Sreća i romantika dolaze u skoro istom paketu, stoga vam nitko ne može pronaći vašu sreću ili razlog zašto je nestala romantika. Pronađite je sami i razbijte sve stereotipe kako nešto mora izgledati ili biti. Mi smo za vas pokušali odgovoriti na pitanja zašto je danas nema, ali vi nama možete pokazati gdje ste ju pronašli.

Isto tako, ovo je odlično vrijeme za romantiku! Počeo je Advent u Zagrebu uz koji možete otkriti ponovnu ljubavnu čaroliju i pokazati nam da živimo u romantici svugdje oko nas.

Ovogodišnji Advent u Zagrebu još raskošniji

Komentari