Je li studentsko kazalište zaboravljena tema?

Piše
Ana Leko

Feb 07, 2017

Vladimir Stojsavljević i pisac Miro Međimorec sutra će u KIC-u održati tribinu Zaboravljena tema: studentsko kazalište na kojoj će biti riječi o studentskom kazalištu nekad i njegovom statusu u današnje vrijeme. 

U sklopu ciklusa Letvom na kazalište sutra, 8. veljače, će se od 19 sati u Kulturno informativnom centru u zagrebačkoj Preradovićevoj ulici održati tribina Zaboravljena tema: studentsko kazalište. Tribinu će voditi Vladimir Stojsavljević, a gost će biti pisac i redatelj Miro Međimorec.

Šezdestih i početkom sedamdesetih godina prošlog stoljeća, studentsko kazalište bilo je prostor i mjesto inovacije. U ondašnjoj državi iskorišteno je stvaranje kazališta u studentskim redovima za otvaranje međunarodnih komunikacija. Pokrenut je IFSK (Internacionalni festival studentskih kazališta), a u Studentskom centru osnovana je Komorna pozornica koja će postati Teatar Itd. Važno je što tada na toj pozornici najviše borave članovi Studentskog eksperimentalnog kazališta.

Temelj za društveno političke aktivnosti ipak je stvaralaštvo pojedinaca i njihove formalne i sadržajne ideje. Najvažniji predstavnik razdoblja je redatelj, danas i pisac, Miro Međimorec, koji je svojim prvim predstavama bio istinski reformator klasičnog kazališta,
stoji u najavi tribine na web stranici KIC-a.

Sve detalje možete pratiti na webu i Facebooku.

Komentari