Ljubav, smrt i osma kuća

Piše
Branka Kovač

Feb 02, 2017

Osma kuća natalne karte je kuća u kojoj sve što imamo dijelimo s drugom osobom. Tamo umire naš pojedinačni identitet i padaju sve maske.

Astrološka druga kuća opisuje naše vrijednosti, materijalne ali i nematerijalne. U njoj nalazimo sve naše sposobnosti i talente. U nasuprotnoj, osmoj kući, sve što imamo dijelimo s drugom osobom, i koristimo se svime čime ona raspolaže.

U osmoj kući otkrivamo koliko se možemo prepustiti. Tamo se stapamo s drugom osobom, rušimo granice između sebe i drugoga, i u jednom hipu sve što je moje postaje tvoje, i sve što je tvoje postaje moje. Na trenutak nam se čini da smo jedna osoba, da je naš identitet nestao i ako djelujemo iz straha, možemo pomisliti da druga osoba ima moć nad nama.

Izazov osme kuće jest biti u zajedništvu, srušiti granice koje nas dijele od drugoga, ali opet se osjećati potpuno sigurno dok goli hodamo po tuđoj kući. Koja je zapravo postala i naša, jer je i druga osoba spustila svoje zidove, i sve što je njeno je sada i naše.

osma kuća

Prvotno rušenje zidova je uzbudljivo, no treba razviti umijeće da ogoljeni nastavimo hodati po novom teritoriju koji se sad naziva zajedničkim, i da se u takvoj situaciji osjećamo slobodno i sigurno.

Osma kuća je prvi korak prema otvaranju prema Bogu, jer da bismo voljeli cijeli svijet i sve što postoji, trebamo zavoljeti drugu osobu. Prije nego osjetimo povjerenje u Boga, osjetit ćemo povjerenje prema drugom ljudskom biću, koje će nas prihvatiti takve kakvi jesmo, bez ikakvih maski, i koje će nam dati slobodu dok mu se prepuštamo. Druga osoba će za nas glumiti Boga, kao i mi za nju. To je igra osme kuće. Međusobno se prepuštamo jedno drugome, i tako dok svaki puta umiru naši pojedinačni identiteti, dobivamo okus vječnosti.

Lakše se umire ako se iskreno voli.

Komentari