Kako je mladima u hotelijerstvu?

Piše
Iva Bucić

Jul 26, 2016

Velik broj mladih na sezonski rad odluči se zbog destinacije, a ne zbog dobrih uvjeta ili plaće. Zato je Zavod za turizam Instituta za poljoprivredu i turizam Poreč odlučio saznati što kažu mladi djelatnici u hotelijerstvu, a sretnici koji ispune anketu mogu osvojiti vrijednu nagradu.

Projektom Socijalna distanca i indeks polikroničnosti mladih djelatnika u hotelijerstvu Zavod za turizam želi pokrenuti javnu diskusiju o problematici mladih u turizmu i hotelijerstvu te potaknuti pozitivne promjene na turističkom tržištu rada. U sklopu projekta dijele se ankete u hotelskim objektima na cijelom hrvatskom priobalju, a cilj je jasno definirati trendove, probleme i očekivanja mladih koji rade u hotelijerstvu te istražiti stavove vezane za karijeru u ovoj profesiji.

Osim toga, ako na Facebook stranicu Mladih djelatnika u turizmu pošaljete selfie ispunjavanja upitnika možete osvojiti smartphone. Na fotografiji se, osim detalja s radnog mjesta ili objekta u kojem radite, treba vidjeti da ispunjavate anketni upitnik. Početkom rujna izabrat će se najoriginalnija fotografija, a autor će osvojiti mobitel ACER Liquid Jade Z S57. Anketa će se krajem kolovoza moći ispuniti online.

Na istoj adresi možete podijeliti svoja iskustva iz hotelijerstva, a problemi će se zajedno s rezultatima istraživanja predstaviti na Formu o mladim djelatnicima u turizmu, koji će se 3. studenog održati u Rovinju. Prema istraživanju od prošle sezone, 7 od 10 hotelskih gostiju je zadovoljno mladim djelatnicima, a sada je vrijeme da vidimo koliko su zadovoljni mladi djelatnici.

Komentari