Na Filozofskom se sprema buran utorak

Piše
Iva Bucić

Dec 12, 2016

Nakon što su na izborima za Studentski zbor FFZG-a izabrali nove predstavnike i jasno poručili – Filozofski je naš, studenti su se bacili na organizaciju 215. Plenuma. Osim sjednice, za utorak najavljuju i prosvjednu šetnju do Rektorata.

Studenti Filozofskog na ponovljenim su izborima izabrali predstavnike u Studentski zbor, a uvjerljivu pobjedu odnijeli su studenti s kandidacijske liste Filozofski je naš, koji su zauzeli 15 od 16 mjesta u Zboru. Na izbore su izašla ukupno 1202 FFZG-ovca, 200-tinjak manje nego li prošli mjesec, kad je glasovanje poništeno zbog viška listića u glasačkoj kutiji.

Izbori se ponavljaju zbog tri glasačka listića viška

Novoizabrani studenti najavljuju nastavak borbe za autonoman, transparentan i demokratičan Filozofski, koja je na plenumima započela još lani. Plenumi na Filozofskom postoje od 2009. godine, a rasprava o gorućim pitanjima na FFZG-u otvorena je za sve studente, profesore i zainteresirane građane. Sljedeću su sjednicu studenti zakazali za utorak, 13. prosinca, u 20 sati. Plenum će tada progovoriti o potencijalnoj blokadi dekanata, ali više će se znati nakon sjednice Senata i povorke podrške Filozofskom.

Povorka koju organiziraju profesori i studenti iz Inicijative za Filozofski okupit će se pred FF-om, također u utorak, u 10 i pol sati. Prosvjednici će prošetati do Rektorata na Trgu maršala Tita, gdje u podne počinje sjednica Senata. Prosvjednici traže da se studentskim predstavnicima dopusti sudjelovanje na sjednici, da se poništi odluka o opozivu starih i imenovanju novih predstavnika u Senatu Sveučilišta i Vijeću društveno-humanističkih znanosti, da se usvoje odluke o razrješenju v.d. dekana Željka Holjevca i imenovanju Nevena Budaka za vršitelja dužnosti dekana. Osim toga, traže i priznavanje odluke o usvajanju Deklaracije o upravljanju FFZG-om te u konačnici da se kriza upravljanja na FFZG riješi demokratskim procedurama.

Pokrenut postupak za izbor novog dekana FFZG-a

Privremene rezultate za Studentski zbor potražite ovdje, detalje o povorci podrške na ovoj adresi , a sve o 215. Plenumu na ovom linku

Dvije tisuće ljudi izražava zabrinutost zbog FFZG-a

Komentari