Najedukativniji kanali na YouTubeu

Piše
Vedran Mikulić

Nov 14, 2017

Ukoliko imate neko pitanje na koje mislite da ne postoji odgovor, posjetite neke od brojnih edukativnih kanala na YouTubeu koji će vam odgovoriti na bilo koje pitanje koje vam padne na pamet. 

Sigurno ste do sada nebrojano puta potražili pomoć YouTubea i u većini slučajeva ste pronašli odgovor na vaše pitanje. Ukoliko ste ostali uskraćeni za bilo kakav odgovor, razlog je taj što niste posjetili odgovarajući kanal.

Kako bismo vam malo pomogli u pretraživanju YouTubea donosimo vam pregled najedukativnijih kanala:

SciSow

Ovaj kanal predstavlja jedan od najboljih načina za pripremu ispita u zimskom ispitnom roku. Pogledajte bar jedan video i sve će vam biti jasno.

The Schoolof Life

Na ovom kanalu svakodnevno se objavljuje kreativan sadržaj koji se često bavi egzistencijalnim temama. Ovdje možete pronaći savjete kako prebroditi teške situacije, kako postati bolja osoba ili čak kako možete promjeniti svijet.

Watchmojo

Ako pogledate ovaj video bit će vam jasno zašto odabrati baš ovaj kanal. Pored stvari koje su već navedene u videu, možete saznati zašto New York nazivaju “Velikom jabukom”? ili “Zar stvarno samo dvoje ljudi na svijetu zna recept za Coca Colu”?

Slate magazine

Na ovom kanalu možete pronaći razne video uratke koji objašnjavaju razne naučne činjenice o kojima niste mogli nigdje drugdje pronaći informacije.

CrashCourse

Na ovom kanalu možete saznati pregršt informacija o svemu i svačemu, a videa obično traju oko deset minuta.

TED-ed kanal

Kao i ostali edukativni kanali može odgovoriti na pitanja o kojima još niste razmišljali, pružiti vam informacije koje mogu djelovati nevjerojatno, iako su istinite!

Komentari