Natječaj za izradu vizuala umjetničke organizacije VRUM

Piše
Ana Leko

Mar 16, 2017

Sve zainteresirani dizajneri i studenti dizajna mogu se prijaviti na natječaj kreiranja novog vizualnog identiteta umjetničke organizacije VRUM koju su prije deset godina osnovali Sanja Frühwald i Mario Kovač.

VRUM umjetničku organizaciju osnovali su 2007. godine Sanja Frühwald i Mario Kovač. VRUM je strukturiran kao umjetnički kolektiv čiji je primarni interes polje suvremene plesne umjetnosti – njegova izvedbenost i teorija, no njegovi se interesi šire i na suvremeni teatar, vizualnu umjetnost, glazbu, fotografiju i suvremenu tehnologiju. Cilj mu je približiti, interpretirati i komunicirati suvremeni ples i suvremeni teatar publici kroz razne inovativne i interaktivne izvedbene, edukativne, (ne)formalne, virtualne ili tekstualne formate. Posebnu pažnju VRUM usmjerava na razvoj mlade publike, a koordinator je KLIKERa – nacionalne suradničke platforme za razvoj plesa za mladu publiku.

Natječaj je podijeljen u nekoliko dijelova:

  • Prijava zainteresiranih putem e-maila
  • Predavanje + radionica (brief)
  • Vrijeme za samostalan rad i rok za predaju radova

Fokus radionice

Predavanje/radionica zamišljena je u dva dijela, a služi kao podloga za rad, odnosno kao interaktivni brief u kojem će sudionici moći sudjelovati ne samo kao promatrači/slušači, već kao aktivni polaznici radionice pod nazivom Kreativna komunikacija. Želja je dizajnerima pružiti potpuni doživljaj umjetničkog djelovanja VRUMa kako bi kroz ovu iskustvenu i inkluzivnu radionicu osjetili sadržaj, ali i estetiku koju žele prezentirati svojim novim vizualnim identitetom.

Sanja_Tropp_F

Sanja Frühwald

Na ovoj će radionici fokus biti usmjeren u istraživanje komunikacije kao osnovnog elementa za stvaranje inovativne i sigurne sredine. Kako je u suvremenom plesu komunikacija putem pokreta, geste, dodira i pogleda osnovan način suradnje, razvijeno je mnogo alata i igara koje omogućavaju i hrane takvu vrstu komunikacije, kao i kreaciju umjetničkih radova.

Ovom radionicom želi se ostvariti kreativna zona otvorena za dijalog, interpretaciju, imaginaciju i kreaciju, a na VRUM-ovcima je da upravo kroz pokret i neverbalnu komunikaciju u polaznicima probude i potaknu neke nove ideje, promijene pokoju perspektivu i prikažu stvari iz nekog novog kuta. Vježbe su jednostavne i zabavne. Sve što trebate je udobna odjeća i hrabrost za doživjeti nešto novo. Za rad nije potrebno nikakvo prethodno plesno iskustvo.

Predavač – Vanja Cuculić

Vanja Cuculić

Vanja Cuculić

U drugom će se dijelu održati predavanje, a gost predavač bit će Vanja Cuculić koji će održati prezentaciju na temu Rebranding kreativnih industrija.

Vanja Cuculić rođen je u Rijeci 1977. Nakon završene gimnazije upisuje Studij dizajna 1996. u Zagrebu. Poslije diplome radi kao dizajner, a ubrzo i kao art direktor u marketinškoj agenciji BBDO Zagreb. Od 2004. do 2007. radi kao asistent na Studiju dizajna pri Arhitektonskom fakultetu. Godine 2005. dobio je status slobodnog umjetnika i od toga vremena djeluje pod nazivom Studio Cuculić.

Kroz desetogodišnju dizajnersku praksu isprofilirao je područja interesa u nekoliko pravaca: dizajn za kulturu (stalna suradnja s Gradskim dramskim kazalištem Gavella), dizajn ambalaže (usko specijalizirana niša dizajna vinskih etiketa) i dizajn i brendiranje kulturno-turističkih destinacija (kao dio kreativnog klastera). Dobitnik je brojnih priznanja.

Tko se i kako može prijaviti?

Na predavanje i radionicu mogu se prijaviti dizajneri i studenti dizajna na način da putem e-maila dostave svoj portfolio – nekoliko recentnih radova po vlastitom izboru.

Prijave se šalju e-mailom u PDF formatu (max 5MB) na marketing@vrum.hr, a u nazivu e-maila potrebno je navesti Ja ću osmisliti novi VRUM identitet_Ime_Prezime, dok je u tijelu e-maila potrebno dostaviti – Ime, Prezime, e-mail adresu i kontakt broj telefona.

Rok za slanje prijava za sudjelovanje je 17. ožujka do ponoći, a tko je od prijavljenih odabran bit će objavljeno 20. ožujka na Facebook stranici.

Radionica/predavanje održati će se u prostorima Kluba MaMa / Multimedijalnog instituta, Preradovićeva 18, s početkom u 17 sati.

Nakon održane radionice/predavanja, otvara se period u kojem dizajneri samostalno rade te svoje radove šalju ponovno mailom na marketing@vrum.hr, zaključno s 15. travnja.

Za autora čiji će rad biti odabran osigurana je novčana nagrada u iznosu od 2000 kuna.

Tekst i fotografije: Objava za medije

Komentari