„Obrazovni četvrtak u IRO-u”

Piše
Petra Haleš

Sep 14, 2020

Popularan program savjetovanja „Obrazovni četvrtak u IRO-u” nakon ljetne pauze započinje online radionicom „Kako briljirati na TOEFL-u”.

Institut za razvoj obrazovanja (IRO) od srpnja 2019. godine organizira niz savjetovanja u okviru programa pod nazivom „Obrazovni četvrtak u IRO-u”. Savjetovanja obuhvaćaju osnovne informacije o visokom obrazovanju u Hrvatskoj i inozemstvu te standardiziranim testovima kao uvjetu upisa na inozemna sveučilišta.

Ovog rujna IRO je odlučio organizirati besplatnu online radionicu na temu TOEFL-a da bi polaznici ostvarili što bolje rezultate i stavili Hrvatsku na popis zemalja koje imaju vrhunske rezultate. Radionica će se održati 17. rujna 2020. u 17:00, a vodit će je Ana Uglešić, obrazovna savjetnica u Institutu za razvoj obrazovanja, i Mia Trcol, profesorica engleskog jezika s dugogodišnjim iskustvom u radu na pripremnim tečajevima za TOEFL.

1

TOEFL je skraćenica za Test of English as a Foreign Language Test i jedan je od najtraženijih testova za upis na studij ili za rad u inozemstvu. Njegovoj popularnosti svjedočimo i u Hrvatskoj. Naime, ove godine samo u Institutu za razvoj obrazovanja, u uvjetima globalne pandemije, karantene i potresa kojim je bio pogođen centar za testiranje, održalo se preko 15 testiranja, što ga čini testom koji se u našem centru najčešće polaže.

Zašto sudjelovati na online radionici o TOEFL-u?

Iako se na prvu čini lagano postići željene rezultate, hrvatski prosjek za 2019. godinu iznosi od 90 od 120 bodova, dok je prosječni rezultat u drugim europskim zemljama od 98 do 100. Kako onda da ostvarimo još bolje rezultate? Koja je formula za uspjeh na TOEFL-u?

Poznavanje strukture testa i vrste zadataka ima veliku ulogu u dobivanju vrhunskog rezultata, stoga se pozivaju svi zainteresirani na online radionicu 17. rujna 2020. u 17:00 sati. Očekuju vas kvalitetni savjeti za početak pripreme za TOEFL i primjeri zadataka koji se mogu očekivati na testu.

Prijaviti se možete ovdje.

Savjetovanja u okviru Obrazovnog četvrtka u IRO-u besplatna su za sve sudionike.

Komentari