Obznanjen novi ambasador Europskih sveučilišnih igara

Piše
Karlo Andonov

Mar 04, 2016

Netom što je objavljeno kako je zagrebački košarkaški klub Cibona postao novi ambasador skorašnjih Europskih sveučilišnih igara, priopćeno je kako je nogometni klub Rijeka postao posljednji u nizu sportskih kolektiva koji će predstavljati već toliko iščekivane Igre…

Kada se zagledate u Hrvatski rječnik, otkrit ćete istinsku definiciju ambasadora dobre volje. Naime, ambasador dobre volje jest osoba koja u pojedinu misiju kreće motivirana dobrom voljom, a ne nekim egoističnim motivima. Dakle, sasvim je logično zaključiti kako su sadašnji ambasadori Europskih sveučilišnih igara Zagreb-Rijeka 2016 sportske organizacije koje svojim ugledom žele dodatno osnažiti krvnu sliku nadolazećih Igara. Vaterpolski klub Primorje te košarkaški klub Cibona sportske su organizacije koje svojim renomeom itekako mogu biti od velikog značaja što se tiče promocije hrvatske inačice Europskih sveučilišnih igara.

Navedenim ambasadorima, uz Marija Možnika te Mihovila Španju, nedavno se priključio i nogometni klub Rijeka. Kada su organizatori saznali za tu vijest, potekle su im suze radosnice. Potez riječkog nogometnog prvoligaša samo je dokazao koliko grad Rijeka želi doprinijeti Europskim sveučilišnim igrama koje započinju u mjesecu srpnju.

Suradnja između organizatora Igara te riječkog ponosa, koja se dogovarala nekoliko mjeseci, napokon je uspostavljena, a pojedini akteri bili su itekako zadovoljni ishodom.

Izrazita nam je čast i zadovoljstvo sudjelovati u promociji multi-sportskog događaja kao sto su Europske sveučilišne igre 2016. kojima je naš grad sudomaćin. HNK Rijeka kao sportski kolektiv pozdravlja i podržava ovaj veliki događaj te se čvrsto zalaže za vrijednosti u sportu kao što su poštenje, tolerancija i poštovanje vrline koje ne poznaju rasu, naciju, vjeru i suprotnosti koje nas moraju spajati, a ne razdvajati. Maskota Hrki je rado viđen gost na našim tribinama, a naši nogometaši ponosni su što mogu dati svoj doprinos u popularizaciji ESI 2016, izjavila je Marina Vela, administrativna direktorica nogometnog kluba Rijeka.

Ovaj potez NK Rijeke samo je dodatna potvrda kako sve relevantne riječke institucije – od Grada, Sveučilišta i sportskih klubova – zajednički dišu za naše Igre i čine sve u svojoj moći kako bi ih što kvalitetnije ispromovirali. Na tome smo im svima zajedno izrazito zahvalni i s veseljem gledamo u srpanj kada će u našu Rijeku doći mladi iz čitave Europe, zadovoljno tvrdi Haris Pavletić, potpredsjednik Europskih sveučilišnih igara.

Nakon što se prije nekoliko dana i službeno upoznao s Vučkom, Ciboninom maskotom, Hrki se sada upoznao i sa Sharkyjem, maskotom NK Rijeke…

untitled-2330

Foto: EUG 

Foto: EUG (facebook)

Komentari