Otputuj na razmjenu na Tajvan ili u Južnu Koreju

Piše
Iva Bucić

Sep 15, 2016

Sveučilište u Zagrebu na ljetni te semestar šalje na Tajvan ili pak u Južnu Koreju, a sve što trebaš učiniti jest predati papire i imati malo sreće.

Studente na razmjeni čeka stipendija koja uključuje oslobođenje od plaćanja školarine, pomoć pri pronalaženju studentskog smještaja, mjesečnu potporu Sveučilišta u Zagrebu od 3 tisuće te refundaciju putnih troškova u iznosu do 5 tisuća kuna.

Chonnam National University

Ako želiš otputovati na Chonnam National University u Južnu Koreju, trebaš se prijaviti najkasnije do 30. rujna. Natječaj je otvoren i za studente preddiplomskih i diplomskih studija. Od dokumentacije ti treba molba na hrvatskom jeziku, Europass životopis i opis studijskih planova na Chonnam National Universityju na engleskom jeziku, zatim preporuke dvaju profesora matičnog fakulteta, prijepis ocjena položenih ispita, potvrdu o upisanoj akademskoj godini te potvrda o znanju engleskog jezika. Natječaj potraži ovdje.

National Cheng Kung University

Na Tajvanu te čeka isti deal – možeš se prijaviti do  kraja rujna, a prijave su otvorene i za studente preddiplomskog i diplomskog studija. Potrebna je jednaka dokumentacija kao u prethodnom slučaju. Natječaj za prijavu na National Cheng Kung University možeš pročitati ovdje.

National Sun Yat-sen University

Za stipendiju na tajvanskom National Sun Yat-sen Universityju možeš se natjecati s minimalno odslušana dva semestra i vrlo dobrim uspjehom u studiju, a isti su uvjeti i za ostale tri stipendije koje se isplaćuju iz proračuna. Prijave su otvorene do 30. rujna. Baci oko na natječaj na ovom linku.

Hanyang University

Zadnja razmjena u režiji Sveučilišta u Zagrebu nudi se na južnokorejskom sveučilištu Hanyang University, a prijave za studente preddiplomskih i diplomskih studija otvorene su do 7. listopada. Prijavu s potpunom dokumentacijom do tog roka trebaš dostaviti na adresu Ureda za međunarodnu suradnju Sveučilišta u Zagrebu, Trg maršala Tita 14, 10 000 Zagreb. Natječaj prouči ovdje.

Komentari