Stipe Miočić obranio naslov prvaka UFC-a

Piše
Boris Čulić

Sep 12, 2016

Protekloga vikenda, u noći sa subote na nedjelju, MMA borac hrvatskih korijena Stipe Miočić obranio je naslov prvaka u teškoj kategoriji UFC-a protiv Nizozemca Alistaira Overeema. Meč se odigrao u Quicken Loans Areni u rodnom gradu Miočića – Clevelandu.

Mjesecima najavljivani dvoboj s razlogom je dobio epitet borbe večeri, a takvu je titulu gotovo u potpunosti i opravdao. Dva fantastična borca sukobila su se u borbi za naslov prvaka UFC-a, no meč je okončan ranije nego što su mnogi očekivali. Prva runda nije ni završila, a pobjednik je već bio poznat.

Miočić je agresivno ušao u meč, odmah preuzimajući napadačku ulogu, dok je Overeem dosta vremena proveo trčkarajući po oktagonu, pokušavajući tako izbjeći opasne Stipine udarce. I tako povučeni Overeem uspio je sredinom runde plasirati jedan brzi udarac rukom i srušiti Miočića na pod, no više od toga nije učinio. Miočić je nastavio napadati te je krajem runde, nakon što je oborio Overeema na pod, s nekoliko čistih i preciznih udaraca u glavu završio meč u svoju korist.

Bila je to prva obrana naslova UFC-ovog prvaka Stipe Miočića, nakon što je u svibnju tu titulu preuzeo Brazilcu Fabriciu Werdumu, također nokautom. I ovaj puta Stipe je pokazao zavidnu boksačku tehniku, koja se još jednom pokazala kobnom za njegovog protivnika.

Komentari