Novosti na Instagramu i Whatsappu

Piše
Lea Čuveljak

Sep 15, 2016

Instagram i Whatsapp su jedne od najpopularnijih aplikacija današnjice. Beskonačna količina korisnika i svakodnevna upotreba ovih aplikacija zahtjeva i njihovo poboljšanje i nove updateove svakih nekoliko mjeseci. 

Pogledajte što je novo s vašim najdražim aplikacijama te kako se koristiti novim mogućnostima.

Whatsapp podržava vaš selfie

Uz mnoge updatove aplikacije, u prošloj verziji aplikacija je dodala mogućnost slanja gifova. Sadašnji update donosi mogućnost koja će poboljšati vaše selfije. Sada kada ćete slikati prednjom kamerom, aplikacija će vam upaliti prednji flash odnosno posvijetliti ekran da je vidljivost sadržaja slike kvalitetnija i svjetlija. Uz ljepše slike doći će i mogućnost s kojom ste se već upoznali na Snapchatu Instagram Storyju, a to je crtanje po slikama. Još jedna nova mogućnost je vezana uz snimanje videa. Dok snimate video možete slajdati prema gore za zoom in na snimku koju želite poslati. Međutim, sve nove mogućnosti vrijede samo dok snimate kamerom unutar aplikacije.

Što je još novo?

Poboljšana je i mogućnost prosljeđivanja poruka. Sada kada prosljeđujete poruku Whatsapp ponudi kontakte s kojima često komunicirate kako bi sve bilo brže i jednostavnije. Isto tako, kada želite proslijediti poruku ili je podijeliti s drugima možete odabrati više kontakata odjednom. To ranije nije bilo moguće, već ste morali svakom kontaktu posebno.

Zavarajte WhatsApp i neprimjetno pročitajte poruku

Instagram je poradio na privatnosti korisnika

Instagram s novim updateom donosi mogućnost filtriranja komentara koji vam se ne sviđaju ili smatrate uvredljivima. Tako Instagram želi podržati pozitivne komentare i sigurnost korisnika. Aktivacija ove mogućnosti prilično je jednostavna. Upalite postavke svog profila i tamo možete pronaći odjeljak Comments. Aktivirate mogućnost Sakrij neželjene komentare i možete upisati keyword koju ne želite gledati.

Obojite svoj tekst

Još jedna novost na Instagram Storyju je mogućnost bojanja teksta vaše priče. Sada se iznad tipkovnice pojavljuje paleta boja s kojom možete mijenjati boju teksta. Između ponuđenih boja možete držati prstom na određenu boju i pojaviti će Vam se mogućnost da sami birate nijansu koju želite.

Instagaram ima novu priču

Komentari