Očekuje nas nova Biciklijada Vida Ročića

Piše
Boris Čulić

Sep 15, 2016

Biciklistički klub Vid Ročić poziva vas na Biciklijadu Vida Ročića 2016., koja će se održati ove subote, 17. rujna u zagrebačkom Markuševcu. Okupljanje će biti u 10 sati na igralištu osnovne škole Markuševec, sa startom u 11 sati.

Vid Ročić bio je jedan od najboljih jugoslavenskih biciklista 50-ih godina prošlog stoljeća te osvajač brojnih domaćih i inozemnih prestižnih utrka. Njegov život tragično je okončan na utrci Oko Egipta u Kairu 1955. godine. Četiri kilometra prije cilja na stazu je, točno ispred Ročića, izletjela žena s djetetom, te je došlo do sudara. Vid je vozilom hitne pomoći prevezen u bolnicu u Kairu, gdje je nedugo zatim preminuo od posljedica pada. Imao je 25 godina.

U čast jednome od najboljih biciklista s ovih prostora, svake se godine održava rekreativna biciklijada. Ovogodišnje izdanje biciklijade dogoditi će se 17. rujna u Markuševcu, a može poslužiti kao idealna prilika za lagano bicikliranje i ugodno obiteljsko druženje.

Prijave za sudjelovanje u biciklijadi traju do 17. rujna u 10 sati, a kotizacija iznosi 10 kuna. Svaki sudionik dobit će majicu Biciklijade Vida Ročića, a nakon odvožene biciklijade osigurani su hrana i piće uz dobru glazbu.

Ruta biciklijade je slijedeća: Markuševec – M. Trnava – Popovec – Vidovec – Bidrovec – M. Trnava – Markuševec, a duljina rute iznosi 8 kilometara.

Za one natjecateljskog duha, biti će organizirana kraća utrka Kralj i Kraljica brda. Duljina te staze biti će jedan kilometar uz 80 metara uspona te će trebati snažno pedalirati za pobjedu. Prijave za utrku traju do 17. rujna u 13 sati, uz kotizaciju 10 kuna, dok je start zakazan za 13:30 sati. Pobjednik utrke dobiva novčanu nagradu koja ovisi o broju prijava.

Biciklistički klub Vid Ročić također je zagovaratelj Udruge N.I.N.A. i Udruge RENATO – kuhari bez granica, te će organizirati humanitarnu tombolu u kojoj mogu sudjelovati svi sudionici biciklijade. Minimalan iznos za sudjelovanje u tomboli također je 10 kuna.

Komentari