Pravnik i ove godine studentima omogućava stručnu praksu

Piše
Ana Leko

Mar 14, 2017

Projekt je započeo kao ideja ambicioznih studenata željnih praktičnih znanja te je stasao u stabilnu tradiciju koju je podržao Pravni faks, a studenti objeručke prihvatili. Nemoj propustiti odličnu priliku – prijavi se za 10. Pravnikovu stručnu praksu.

Pravnikova stručna praksa je projekt Udruge Pravnik koji svake godine uspješno povezuje sposobne i pametne studente prava s vrhunskim odvjetničkim uredima i drugim poslodavcima s ciljem stjecanja konkretnog iskustva u radu s kvalitetnim mentorima.

Ideja je proizašla iz činjenice da studenti nakon završenog studija imaju veliko teorijsko znanje, ali o načinu kako pravo zapravo funkcionira u praksi znaju vrlo malo. Ovaj projekt omogućava studentima da naučeno na fakultetu primijene u stvarnim predmetima, saznaju kako najbolje komunicirati sa strankama, upoznaju se s budućim kolegama odvjetnicima te ono najbitnije – nudi priliku da već tijekom studija razviju vještine prijeko potrebne za izvrsnog pravnika!

Ove godine Pravnik uvodi nekoliko novosti, među kojima je najvažnija ta da je lista odvjetničkih ureda proširena.

Natječaj je otvoren za studente 3., 4. i 5. godine studija. Ovo je prilika studentima koji praksu odrade u odvjetničkim uredima da ostvare 10 ECTS bodova na 5. godini studija, sukladno uputama o praktičnim vježbama na stranicama fakulteta. Studentima koji su odradili praksu, a nisu još upisali Praktične vježbe 9. semestra, ECTS bodovi će se priznavati uz podnošenje molbe za priznanje obavljene prakse.

Prijave su otvorene do petka, 17. ožujka, a trebate na e-mail adresu strucna.praksa@gmail.com poslati svoje ime i prezime, napomenuti na kojoj ste godini studija, navesti 3 ureda u kojima biste htjeli odrađivati praksu i priložiti svoj životopis.

Sve dodatne podatke možete pronaći na web stranici Udruge i Facebooku.

Komentari