Predstavljanje projekta To trebamo – to radimo

Piše
Dijana Šimunić

Oct 24, 2016

Autori Dinko Peračić, Miranda Veljačić, Emina Višnić i Slaven Tolj projektom To trebamo – to radimo prikazuju višegodišnji rad na izgradnji suvremene kulture i prostora koje ta kultura treba.

Platforma Doma mladih pozvala je sve zainteresirane na predstavljanje projekta To trebamo – to radimo, kojim se Hrvatska predstavlja na 15. Venecijanskom bijenalu 2016. godine. Predavanje će se održati 25. listopada s početkom u 18 sati u amfiteatru Doma mladih Split.

O programu

Nakon predstavljanja projekta, slijedi rasprava o mogućnostima razvoja društveno-kulturnog centra u splitskom Domu mladih, kojim bi se prostor Doma mladih konačno stavio u funkciju. Program bi se financirao projektima Europske unije. Autori Dinko Peračić, Miranda Veljačić, Emina Višnić i Slaven Tolj njime prikazuju višegodišnji rad na izgradnji suvremene kulture i prostora koje ta kultura treba.

Bit će riječi i o novim modelima za djelovanje unutar društveno-političkog konteksta i važnosti razvoja modela civilno-javnog partnerstva. Predstavljanje projekta i rasprava organizira se s ciljem informiranja javnosti o modelu stvaranja društveno-kulturnog centra putem civilno-javnog partnerstva, što takvi hibridni modeli suradnje znače za grad Split, na koji način društveno-kulturni centri mogu odgovoriti na potrebe lokalne zajednice i revitalizirati zapuštene i nedovršene prostore te kako ih financirati iz Europskih fondova.

Sve detalje možete pronaći na webu.

Komentari