ESI 2016. svečano završene

Piše
Ana Leko

Jul 26, 2016

Predsjednik krovne europske sveučilišne sportske organizacije izjavio je da je Hrvatska organizirala najbolje Europske sveučilišne igre u povijesti!

Riječki je Korzo sinoć bio mjesto održavanja ceremonije zatvaranja Europskih sveučilišnih igara koje su se održavale od 12. do 25. srpnja u Zagrebu i Rijeci. Treće po redu sveučilišne igre najveće su po svojoj veličini i broju natjecatelja do sada. Taj se podatak očituje u činjenici da je u 14 dana na sportskim terenima u Rijeci i Zagrebu nastupilo gotovo šest tisuća studenata sportaša koji su predstavljali ukupno 409 sveučilišta iz 41 europske zemlje.

Ova velika priča privodi se kraju na najbolji mogući način, a studentice i studenti vratiti će se svojim kućama s prekrasnim uspomenama i novim prijateljima. Priča o našoj zemlji otići će sa studentima u sve krajeve Europe, a prema povratnim informacijama zadovoljstvo svih sudionika zaista je visoko. Europske sveučilišne igre ostvarile su i premašile svoje ciljeve, kako po broju sudionika tako i uspjehom cjelokupne organizacije. Ostavština ovih Igara, poput novoizgrađenog studentskog doma u Rijeci i obnovljenih u Zagrebu te brojni uređeni sportski objekti, stvari su zbog kojih je sve ovo imalo smisla, – istaknuo je na ovom prigodom Haris Pavletić, dopredsjednik Organizacijskog odbora ESI 2016.

esi

Studenti sportaši, od kojih je nekoliko tisuća na početku svečanosti ove večeri ponosno prodefiliralo pred brojnom publikom, imali su priliku natjecati se u čak 24 različita sporta, a nakon više od pet tisuća sportskih borbi podijeljeno je gotovo dvije tisuće odličja.

Rijeka, Zagreb i cijela Hrvatska mogu biti ponosni na velik uspjeh ovih Igara. Ujedinili ste tisuće ljudi u ime sporta, učinili da se osjećamo kao jedna velika obitelj i organizirali najbolje Europske sveučilišne igre u povijesti,  – naglasio je u svojem obraćanju Adam Roczek, predsjednik krovne europske akademske sportske organizacije EUSA–e.

esi1

Uz brojne pohvale svim osobama uključenim u organizaciju, čestitke svim natjecateljima na postignutim rezultatima, na kraju programa i nakon što su mladi zvončari predali zastavu EUSA-e, okupljenima se obratio i Daniel Montero, koji je kao predstavnik idućeg domaćina Europskih sveučilišnih igara – portugalske Coimbre napomenuo sljedeće:

Najprije bih htio zahvaliti Hrvatskom akademskom sportskom savezu, Zagrebu i Rijeci na ovim sjajnim Europskim Sveučilišnim igrama 2016. Ovo je zasigurno bio velik trenutak za pokret sveučilišnog sporta. Standard kvalitete kojeg su ove igre postavile uistinu je visok, stoga ćemo mi 2018. u Coimbri u Portugalu dati sve od sebe da organiziramo događaj koji će biti velik poput ovog.

esi3

Igre koje su započele velikim otvaranjem na stadionu Mladosti u Zagrebu, danas su u Rijeci zatvorene čime je i simbolično zatvoren krug organizacije ovog najvećeg multi-sportskog natjecanja koje je Republika Hrvatska imala priliku organizirati u novijoj povijesti.

Komentari