Stroj za prodaju automobila: Automobil – automat

Piše
Vedran Mikulić

svibnja 18, 2017

Ako ste mislili da se preko strojeva – automata mogu kupovati samo cigarete, mlijeko, kondomi, razna pića i hrana, varate se. U Singapuru je otvoren najveći luksuzni automobil – automat.

U Singapuru je otvoren futuristički salon za prodaju automobila. Riječ je o zgradi na 15 katova i zove se  “Najveći svjetski luksuzni automobil-automat”.

Zgradu je izgradila tvrtka za prodaju automobila “Autobahn Motors” (ABM), simulirajući sustav “riblje kosti”. Na ovaj način došlo se do vrlo velike uštede prostora. Prostor je koncipiran tako da se u njega može smjestiti oko 60 luksuznih automobila, izlog je proziran i vrlo efektno osvijetljen.

Kako to izgleda u praksi?

U izlogu pronađete automobil koji odgovara vašem ukusu i džepu. Na monitoru puten touch screena odaberete automobil i on vam stiže za jednu minutu putem sofisticiranog lifta.

Morali smo pronaći način kako da izložimo što više automobila na što manjem prostoru, ali i da budemo drugačiji i kreativniji od drugih – rekli su iz ABM-a.

Ovo nije prvi automobil – automat. Nedavno je američka tvrtka “Carvana”, u San Antoniu, otvorila ovakvu trgovinu na 8 katova s 30 automobila. Prvu trgovinu ovakvog tipa “Carvana” je otvorila 2015. godine.

Pogledajte kako to izgleda, nevjerojatno…

Komentari