„SUPEUS Case Study 2017“

Piše
Petra Haleš

Dec 01, 2017

Sedmu godinu udruga SUPEUS organizira natjecanje „SUPEUS Case Study“. Ovogodišnje natjecanje održati će se u tri radionice, na tri fakulteta, u tri dana.

Cilj natjecanja je približiti studentima realne probleme iz prakse te ih potaknuti na interdisciplinarnost.

Natjecanje je koncipirano u dva dijela. U prvom dijelu sudionici slušaju predavanje o praktičnom problemu, a u drugom rješavaju zadani problem. Zadaci se rješavaju u timovima koji se sastoje od dva ili tri člana. Na svakoj radionici će biti proglašena najbolja tri tima koja će osvojiti vrijedne nagrade. Oni timovi koji sudjeluju na sve tri radionice ulaze u konkurenciju za interdisciplinarnu nagradu.

Prijaviti se možete na linku: www.scs.supeus.hr

Natjecanje se održava na tri fakulteta kroz tri dana:

Fakultet elektrotehnike i računarstva – 04.12.2017.

Predavanje će održati doc. dr. sc. Tomislav Capuder na temu „Budućnost energetike – tranzicija prema održivim niskougljičnim mikromrežama“. Obnovljivi izvori energije postupno postaju sve važniji dio elektroenergetskog sustava, a njihov značaj dolazi do izražaja u niskoenergetskim/održivim naseljima gdje su glavni izvor energije. Radionicom će se studente upoznati s komponentama sustava takvog naselja i načinom optimizacije.

Fakultet strojarstva i brodogradnje – 05.12.2017.

Predavanje će održati suradnici iz tvrtke Hoval na temu „Projektiranje kućne ventilacije s kontroliranom izmjenom zraka“. Cilj radionice je upoznavanje studenata s projektiranjem ventilacije niskoenergetskih zgrada. Pritom će se predstaviti način energetske i ekonomske uštede korištenjem sustava povrata topline uz postizanje visoke razine ugodnosti boravka u niskoenergetskim zgradama.

Arhitektonski/Građevinarski fakultet – 06.12.2017.

Predavanje s temom „Od temelja do krova“ održat će doc. dr. sc. Bojan Milovanović. Studentima će se pokušati približiti problematika gospodarenja energijom i očuvanja topline u zgradarstvu. Kao glavni element bit će promatrana sama ovojnica zgrade te će studenti morati pronaći optimalan spoj materijala koji će zadovoljiti kriterije nZEB-a te isprojektirati pročelja od obloge, preko izolacije do materijala samog konstruktivnog sustava.

Svečana proglašenje pobjednika – 08.12.2017.

Uz svečano proglašenje pobjednika i uručenje nagrada predstavit će se rješenja zadataka svih radionica.

Informacije o predavaonicama i točnom vremenu održavanja natjecanja bit će naknadno objavljene.

Izvor: Facebook

Komentari